Gyurkity Péter

2020-ra a világ fele használ majd mobilnetet

Erre számít a PwC, amely szerint a videózásnak jut majd az abszolút első hely.

A PwC üzleti tanácsadó cég közzétette az évtized második felére vonatkozó globális előrejelzését, amelyben az internetelérések terjedését és a szegmensen belül várható folyamatokat és változásokat veszik górcső alá. Ebből kiderül, hogy szerintük 2020-ra a teljes lakosság fele veszi majd igénybe a mobilnet nyújtotta lehetőségeket.

Az évtized végére egészen pontosan 3,84 milliárd ember rendelkezhet majd mobilnetes szolgáltatással, ami a bolygó teljes lakosságának 52 százalékát jelentené. Ezt nyilván többnyire valamilyen okostelefon vagy tábla révén valósítanák meg, vagyis a két slágertermék (amelyek közül az utóbbi időben az okostelefonok emelkedik ki győztesként) valóban meghódítja a világot, ami pedig az internetes forgalmat illeti, ennek túlnyomó részét a videók teszik majd ki, hiszen ezek megtekintése az összes mobiladat 82 százalékáért lesz majd felelős. Az sem mellékes körülmény, hogy addigra az internet-előfizetők 92 százaléka már az USA-n kívül él majd, vagyis a világháló valóban globális platformmá válik.

A 2020-as év kedvelt célpontnak számít a különböző piackutató és tanácsadó cégek körében, ami nyilván az évtized lezárásával magyarázható. Még itt is rendkívül nehéz azonban megjósolni a várható folyamatokat, amire jó példa, hogy egyes elemzők 2012-ben az akkor mért 11 milliós forgalom helyett 2017-re már 136 milliós eladási adatot vetítettek előre a Windows Phone telefonoknál. Azóta a platform neve is megváltozott, az idei első negyedévben pedig alig 2,4 millió ilyen készülék talált gazdára, ami nem sok jót tartogat a jövő évre.

A mobilnet hasonló ütemű terjedését mindenesetre a GSMA már két évvel ezelőtt megjósolta, a Cisco pedig idén arról értekezett, hogy 2020-ra többen rendelkeznek majd mobiltelefonnal, mint áramszolgáltatással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!