Gyurkity Péter

Gyorsabb vezeték nélküli töltést ígér az LG

A cég a hatótávon és a hatékonyságon is javítana, állítólag már el is készültek.

A Business Korea beszámolója szerint az ország egyik fontos okostelefon-gyártója egy új vezeték nélküli technológián dolgozik, a munka pedig állítólag már meg is hozta gyümölcsét, így mindössze az ideális megjelenési időpontról kell majd dönteniük. A megoldás két területen is előrelépést ígér.

Az LG Electronics jó ideje dolgozik a meglévő platform tökéletesítésén, amely szerintük a mágneses rezonancia alkalmazásával valósulhat meg. Ez a forrás szerint lehetővé teszi az eddig látott 1,9 centiméteres hatótáv jelentős megnövelését, ez ugyanis akár a 7 centimétert is elérhetné, vagyis a készülékeket nem kellene közvetlenül a töltési feladatot ellátó felületre helyeznünk, tehát még tovább nő a kényelem. Ezzel egy időben a hatékonyságon is sikerült javítani, mivel itt akár 7 wattal is újratölthetjük majd telefonjainkat, ami az 1 órán belüli teljes feltöltést tenné mindenki számára elérhetővé.

A megoldást jó eséllyel alkalmazni fogja az LG Pay Smart Card is, vagyis a cég saját fizetési platformja is hasznosítaná azt. Emellett azonban már több kínai gyártó is gőzerővel dolgozik a technológia piacra dobásán, itt például felmerül a Huawei, a Meizu, valamint az Oppo neve - ezen vállalatok némelyike nyilván az LG fejlesztését licencelné, már amennyiben a dél-koreai rivális kapható lesz erre.

Míg a kínai változatok hivatalos megjelenésére legkorábban valamikor a jövő év első felében kerülhet majd sor, addig az LG maga döntheti el az ideális debütálási menetrendet, hiszen a munkával elméletileg elkészültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #1
    Nem esik szó a technológia hatékonyságáról...