Berta Sándor

Erősödhet Európa szerepe a Google fejlesztéseiben

A társaság számos megoldásának megalkotásában játszottak komoly szerepet az európai szakemberek, és ez a jövőben még inkább így lehet.

Emmanuel Mogenet, a Google európai kutatási vezetője blogbejegyzésében kifejtette, hogy számos termékük, amelyeket több százmillióan használnak naponta világszerte, alapulnak a gépi tanulás területén végzett folyamatos kutatásaikon. A menedzser egyaránt e megoldások közé sorolta a fordító- és a képkereső szolgáltatást is.

Az, hogy a fejlesztések ennyire sikeresek, elsősorban a világ minden táján dolgozó munkatársak intenzív együttműködésének köszönhető. A szakemberek a legkorszerűbb gépi tanulási technológiákba és technikákba integrálják az egyedülálló tudásukat és a kreativitásukat, hogy így alkossanak meg hasznos eszközöket és termékeket. A terület jelentőségét mutatja, hogy Európában is megalakult a Google gépi tanulási csoportja, amelynek székhelye Zürich lett. Tizenkét évvel ezelőtt a cég még csupán egyetlen belvárosi irodával rendelkezett Zürichben, azóta viszont több mint 800 embert foglalkoztat az alpesi országban és a helyi kirendeltség a vállalat legnagyobb USA-n kívüli fejlesztési központja.

A csoport célja egy olyan környezet kialakítása, amely a szoftvermérnökök és kutatók számára lehetővé teszi, hogy Európában alkossanak meg termékeket és folytassanak kutatótevékenységet. A dolgozók három területre összpontosítanak majd: gépi tanulás, a természetes beszéd felismerése és megértése, valamint a gépi észlelés, vagyis a szenzoradatok kielemzése. Zürichben olyan technológiákat fejlesztenek, amelyekre például a Knowledge Graph és az Allo üzenetküldő alkalmazás is épül. A helyi kutatók nyelvészekkel dolgoznak majd együtt. A központ viszonylagos közelében van az Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, a Heidelbergi Egyetem, a Tübingeni Egyetem és számos müncheni egyetem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!