Berta Sándor

Hatékonyabb keresés a céges ügyfeleknek

A Google mesterséges intelligenciára épülő alkalmazása megkönnyíti a cégeken belüli tudásmegosztást.

A Google egy tokiói rendezvényen mutatta be a Springboard nevű programot, amely lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy az eddiginél sokkal hatékonyabban keressen információk után. Emellett elérhetővé vált a Google Sites megújított változata, amellyel a vállalati ügyfelek az eddiginél egyszerűbb módon hozhatnak létre - elsősorban belső - honlapokat.

Prabhakar Raghavan, a Google alkalmazásokért felelős alelnöke blogbejegyzésében azt ecsetelte, hogy a gépi tanuláson és a mesterséges intelligencián alapuló Springboard átkutatja a Google alkalmazásait és szolgáltatásait (Gmail, Naptár, Dokumentumok, Drive stb.), továbbá elérhetővé teszi a szükséges információkat. A szoftver ezenkívül ajánlásokat fogalmaz meg a mindennapi munka megkönnyítésével kapcsolatban.

A Springboard hasonlóan működik, mint a Google Now, de kifejezetten a vállalati igényeket veszi figyelembe. A webes alkalmazás nem csupán keresőlistát kínál, hanem lehetővé teszi annak megtekintését is, hogy mely fájlokon dolgozott valaki legutóbb vagy mely feladatokhoz fűzött megjegyzéseket. A Springboard ebben a tekintetben hasonlít a Microsoft Delve megoldására. Mindkét fejlesztés mögött az az ötlet van, hogy a felhasználónak ne kelljen állandóan arra gondolnia, hogy hol van tárolva az adott információ vagy azokat ki osztotta meg vele. A fájlok és adatok ehelyett automatikusan megjelennek a kezelőfelületen, feltéve, ha az illető rendelkezik az ehhez szükséges jogosultságokkal.

A Google Sites megkönnyíti az információk elérhetővé tételét a céges belső hálózatokon. Az új verzió további témákat és elrendezési lehetőségeket kínál, amelyek a képernyő méretéhez igazodnak. Az intuitív fogd és vidd módszerrel könnyebbé válhat több munkatárs valós idejű együttműködése és egyúttal gyorsabban hozzáférhetnek a Google Naptár, a Dokumentumok, a Drive vagy a Térkép összes tartalmához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!