Berta Sándor

Hardvereket vesz a Nokiától a China Mobile

A két fél egy évre szóló keretszerződést kötött.

A gyártó és a kínai mobilszolgáltató képviselői által aláírt megállapodás 1,36 milliárd euró értékű. A Kína - Németország Gazdasági Fórumon az eseményen jelen volt Li Huidi, a China Mobile ügyvezető alelnöke; Hans-Jürgen Bill, a Nokia ügyvezető alelnöke. A fórumon megjelent Angela Merkel német kancellár és Li Keqiang kínai miniszterelnök. A dokumentum értelmében a Nokia a legnagyobb kínai telekommunikációs szolgáltatónak felhőszolgáltatásokat, mobil-, vezetékes és IP-routing technikákat, optikai hálózatokat és ügyfélmenedzsment megoldásokat fog szállítani. Emellett folytatódik a jelenlegi támogatási rendszer és más globális szolgáltatások is elérhetővé válnak a kínai óriás számára.

A China Mobile lesz a világon az első olyan mobilszolgáltató, amely a Nokia AirScale rendszerét használni fogja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen bázisállomásról több mobiltechnika is elérhető legyen. A koncepció előnyei különösen az 5G bevezetésénél és a dolgok internete elterjedésének kapcsán mutatkoznak majd meg.

Mike Wang, a Nokia Networks China és az Alcatel-Lucent Shanghai Bell menedzsere kiemelte a megállapodás jelentőségét és azt, hogy az együttműködés erősítheti a pozíciójukat következő generációs technikaszállítóként Kínában. Az erőfeszítéseik egyaránt vonatkoznak a mobil szélessávú funkciók elérhetővé tételére és emellett az üzemeltetők optimalizálhatják a hálózataikat, egyúttal új lehetőségeket nyithatnak meg előttük és az ügyfeleik előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)