Berta Sándor

Terrorista tartalmak ellen harcol a Microsoft

A redmondi konszern megakadályozná, hogy a szolgáltatásait terroristák használják.

Az óriáscég úgy módosítja, illetve egészíti ki a platformjai felhasználási feltételeit, hogy azokban kifejezetten megtiltja a terrorista tartalmak terjesztését. Jelenleg csak a gyűlöletkeltő anyagok és az erőszak népszerűsítése van tiltólistán. Az új felhasználási feltételek egyaránt vonatkozni fognak az olyan szolgáltatásokra, mint a Hotmail, a Onedrive, az Xbox Live, a Skype, a Docs.com, a Sway és az Outlook.

A vállalat elismerte, hogy nem létezik pontos definíció a terrorista tartalmakkal kapcsolatban, ezért a saját szolgáltatásai esetében azokat az anyagokat tekinti annak, amelyeket az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciólistáján szereplő szervezetek töltöttek fel. A társaság akkor is törölné a terrorista tartalmakat, ha az adott anyagokra a hivatalok vagy az aggódó állampolgárok hívják fel a figyelmet, melyek jelentéséhez a Microsoft létrehozott egy online felületet. A terrorista tartalmú oldalakra mutató hivatkozásokat viszont csak akkor távolítják el a Bingből, ha erre a keresőt bizonyos országokban törvényileg kötelezik.

Kérdéses ugyanakkor, hogy a módszer mennyire lehet hatékony. A szélsőséges szervezetek ugyanis kellően óvatosak ahhoz, hogy ne titkosítatlanul használják a OneDrive szolgáltatást vagy a Hotmailt. Ugyanakkor a konszern számára fontos, hogy megvédje az emberek magánszféráját, véleménynyilvánítási jogát és biztosítsa számukra az információkhoz való hozzáférést, ezért a linkek eltávolítása helyett megoldást jelenthet az ellenpropaganda folytatása a Bing segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #1
    A microsoft minden felhasználó ellen harcot vív így mindent megtesz, hogy a használatot akadályozza.
    Sőt ahogy nézem az egész iparág ellen.