Gyurkity Péter

Keret nélkül jön a uleFone Future

A kínai cég a nemzetközi terjesztésre koncentrál, mégpedig LTE-támogatással.

A uleFone nevét valószínűleg kevés európai felhasználó ismeri, a cég azonban jól látható módon arra törekszik, hogy a nemzetközi piacra is betörjön. Az elmúlt hónapokban több megoldásuk váltott ki nagyobb visszhangot a számukra hazai pályán, a Future névre keresztelt okostelefon azonban már több régióban is elterjedhet.

A készülék előlapi keret nélkül érkezik, emiatt az 5,5 hüvelykes kijelző ellenére is egy viszonylag kompakt megoldást vehetünk majd a kezünkbe. A pontos fizikai méret 151,5 x 73,5 x 8,6 mm, ehhez fém külső, a jobb oldalon elhelyezett gombok (köztük egy külön ujjlenyomat-olvasóval), a 2 GHz-en futó nyolcmagos MediaTek Helio P10 chip, a Mali-T860 grafikus vezérlő, 4 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os, de kibővíthető belső tároló, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik, amelyet a gyorstöltési technológia révén mindössze 1 óra alatt teljesen feltölthetünk. A szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow fut, mégpedig (a gyártó ígérete szerint) minden további felület és egyéb kiegészítő nélkül.


A megfelelő képkészítésről a Samsung S5K3P3-érzékelőre támaszkodó, hátoldali 16 megapixeles, f/2.0 kamera gondoskodik, amely támogatja a dél-koreai cég ISOCELL-technológiáját. Az előlapon ehhez egy 5 megapixeles példány társul, az európai felhasználóknak pedig jó hír, hogy a támogatott frekvenciasávok listáján az FDD-LTE 800, 1800, 2100 és 2600 is szerepel. Mi több, a cég több külső forgalmazóval is szerződést kötött, így a telefon beszerzése némileg leegyszerűsödik.

A megjelenés több körben történik, hiszen az első kétezer példányt még május 4-én értékesítették (ezek kizárólag egy USB Type-C kábelt kaptak) 200 dolláros áron. Az ezt követő 30 ezer darab már 240 dolláros áron válik elérhetővé (microUSB-átalakítóval, gyorstöltővel, illetve műanyag tokkal), május 25-től viszont 270 dolláros áron folytatódik az értékesítés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vizes #7
    Ha a Media Markt is árulná, szerintem nem ennyibe kerülne. A garancia érvényesítése gond lehet, de én bevállaltam a kockázatot.
  • NEXUS6 #6
    Hát ja.
    A munkahelyemen az S6/S7 edge a néptelefon ;) Rengetegen vettek mostanában. Mondjuk iszonyatosan szép, meg jó, de annyiért nem kéne.
  • NEXUS6 #5
    Pár hete én is vettem egy Lenovot. Mivel van egy márkabolt (szerűség) a Mamutban ezért még azt sem mondanám, hogy esetükben a támogatás nagyon gáz lenne. (Persze a Levonó kicsit spec, gyak nyugat márkákból építette magát, azok reinkarnációja, IBM, Motorolla).
    De általában a kínai márkák itteni elterjedtségükhöz képest még lehet, hogy nem is olyan rossz az a támogatás. Ár/érték arányban olyan szinten kiválók, hogy az ember még a gyengébb minőségből fakadó meghibásodást is megkockáztatja. Pedig itt a hagyományos occó kínai gagyi sztereotípia már nem is igaz, Olcsó, kínai, de már nem gagyi!

    Másrészt, én a Galaxy S3-ra másfél éve nem kapok új, gyári Android verziót! Milyen támogatásról beszélünk?
  • Sippie #4
    Szerintem inkább a garancia a visszatartó erő... aligha van idehaza szervízük, az meg hogy postazzuk ki és vagy visszajön jól, vagy sehogy elég lutri. Bár ha egy hazai media markt pl már árulna ilyet lehet ez megváltozna.
  • Cat #3
    Ez már a samsung galaxy edge óta így van, az mégis eladási rekordokat döntöget, borzasztó sikeres (és nagyon szép!) telefon.
  • vizes #2
    Egyelőre még nem ismert annyira ez a márka. Nekem egy UleFone Power nyomja a zsebemet kb két hónapja.
    Ha helyén kezeljük a dolgokat, akkor azt kell mondanom, hogy ár-érték arányban igenis jó készülék. Igaz ez a többi típusára is, általános felhasználói tapasztalat, hogy ezért a pénzért tudja amit tudni kell neki.
    Sokan idegenkednek a noname kínai telefonokról, de szerintem nem kellene. Gondolkodjunk el, hogy megéri e nekünk az a plusz költség amivel a márkásabbakat megvehetjük. Vajon annyival többet tudnak?
  • NEXUS6 #1
    Jó ötletnek tűnik, meg dizájnos, csak éppen nem ergonómikus. Az ember a tenyerével folyamatosan nyomja majd a képernyő szélén levő ikonokat widgeteket. Persze lehet majd jó kényelmetlenül tartani, mérettől függően, vagy persze áttervezni a kezelőfelületet/letiltani az érintőképernyő szélét.

    Szerintem.