Gyurkity Péter

Előrendelhető a Sony Xperia XA és X

Az Amazon brit oldalán bukkant fel a két telefon, egy kisebb meglepetéssel.

A Sony még a februári MWC alatt mutatta be új sorozatát, amely a korábban zászlóshajókat felvonultató Xperia Z-vonalat lesz hivatott leváltani. A három új példányból kettő már előrendelhető az Amazon oldalán, a harmadik azonban még mindig hiányzik innen.

Most vált elérhetővé a brit portálon az előrendelés lehetősége, amely mind az Xperia XA, mind pedig az Xperia X esetében rendelkezésünkre áll. Előbbi egy 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzőt, a nyolcmagos MediaTek Helio P10 chipet, 2 GB memóriát, 16 GB-os tárolót, valamint egy 13 és egy 8 megapixeles kamerát kínál, míg utóbbi ezt az 1080p felbontással, a Snapdragon 650 chippel, 3 GB memóriával, egy 32 GB-os tárolóval, valamint egy 23 és egy 13 megapixeles kamerával fejeli meg - nem beszélve az oldalon elhelyezett ujjlenyomat-olvasóról.


Az árakról eddig nem esett szó, az előrendelés elérhetővé tétele miatt azonban már tudjuk, hogy az XA 240 fontot (345 dollárt) kóstál, az X pedig 500 fontba (vagyis 720 dollárba) kerül, ami nyilván nem túl kedvező. Érdekes módon az XA megjelenését továbbra is június 10-re irányozzák elő, az Xperia X esetében azonban már május 20-át tüntetik fel a rajt dátumaként, de a képeknek köszönhetően a különböző színű változatokat is szemügyre vehetjük az oldalon.

Az Xperia X Performance esetében továbbra is nagy a csönd, ez talán csak júliusban fut majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #2
    Te Sony... figyi má'... attól, hogy nem Z szériának hívod, attól még ám ez az. Persze, tudom a Z6 kínos lett volna, de hidd el ez így is kínos.

    Az van, hogy össze kéne rakni végre egy igazi flagshipet, mert most ezek ilyen wannabe-k k. drágán.
  • CairoJack #1
    Ezek után az X Performance árait nem is akarom tudni, pedig nyilván drágább lesz. Mindezt úgy, hogy közben minden szempontból alulmarad a konkurenciával szemben.
    Kár érte. RIP Sony teleók...