SG.hu

Hatalmas lesz a Magyar Telekom új székháza

Megkezdődik Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodájának, a Magyar Telekom székházának építése.

A WING beruházásában megkezdődik a Magyar Telekom Csoport új, Budapest arculatát is meghatározó, 57 000 négyzetméter alapterületű székházának építése. A teljes mértékben a vállalat igényeire szabott, XXI. századi körülményeket biztosító épületet a tervek szerint 2018 második félévében adják át. A beruházási érték megközelíti az 50 milliárd forintot, a finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

Az új fejlesztés az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje. Az Üllői út és Hungária körút csomópontjában felépülő épület jól megközelíthető autóval, továbbá a kitűnő tömegközlekedési kapcsolatoknak köszönhetően gyalogosan is. Városképileg kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve ez a belváros kapuja. A tervező TIBA Építész Stúdió mindvégig szem előtt tartotta, hogy a háznak egyedi, erőt sugárzó karaktere legyen, ugyanakkor szervesen illeszkedjen a városi környezethez.


Az épület teljes mértékben a Telekom és a T-Systems Magyarország igényeihez igazodik, mivel a cégcsoport, amely hosszú távon veszi bérbe az ingatlant, itt fogja elhelyezni budapesti, irodai munkát végző kollégáinak nagy részét. Ennek megfelelően XXI. századi hangulatot, dinamizmust és erőt sugárzó külseje mellett a belső tereket úgy alakítják ki, hogy a hatékony működés mellett elegáns, rugalmas és kreatív munkakörnyezet, valamint jól használható védett zöld park biztosítsa az itt dolgozók kényelmét.

A belsőépítészeti térképzés, bútorozás a legmodernebb és leginnovatívabb HR és informatikai trendek alapján történik. Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, illetve egy 300 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre piaci bérbeadás céljára. Az építkezés mintegy 1000 fő számára teremt munkát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kunpetszeged #8
    Használható ügyfélszolgálat mikor lesz?
  • asgh #7
    szarkazmus ON:

    A költségeket meg majd jól áthárítják a fogyasztókra! Mocskos T!
    A facebookon már meg is alakult a T-ellenes forradalmi front szervezőbizottsága.
    Mindenkit várunk a holnapi demonstrációra, minimum 200 ezer forintos telefont hozzatok!
  • dartois83 #6
    Én azt nem értem, miért tobzódnak a focistadionnal egy oldalon, miért nem fejlesztenek a volt Bolyai katonai főiskola parlagon heverő területén? Ha már jól szétbarmolták az objektumot és ám blokk a katonai oktatást (nem a Telekom persze).
  • alma2 #5
    Nem fogalmaztam pontosan, orokzoldek kellenenek mindenkepp, mert azon a szakazon van egy kis erdos resz, kispest-hatar ut kozott a gyorsforgalmin, ahol viszont remek latvanyt nyujt egeszen tavaszig, osztol, amikor lehullik a lombkorona, mindenki gyonyorkodhet a harom csoves szemetdombjaban aki ott el az uttol 15 meterre, igazan szep kepet mutat a varosba igyekvoknek.

    Az epuletrol meg annyit, hogy openoffice lesz a legtobb hely, vagyis nagy legter, fix munkaallomasok nelkul, oda ul mindenki ahol van szabad hely, mindenhol elverzett ez a minta a vilagban szinte, foleg a magyarok utaljak ezt mindenhol, persze itt is el kell jatszani...
  • Szlajos #4
    Jól vetted észre, hogy nincs olyan, hogy Üllői út és Hungária körút csomópontja. Az már ott a Könyves Kálmán körút.
  • CRMessen #3
    Ez milyen nehéz lesz kifűteni....
  • 0sm #2
    "Budapest arculatát is meghatározó..."

    Csúnya lenne, ha Budapest arculata a Könyves Kálmán körúton határozódna (ha van ilyen szó) meg. Még ha a Duna partján, vagy a várban épülne (ne adj' Isten) megérteném ezt a fellengzős szöveget, de így... nebazmármegkálámbó.
  • alma2 #1
    Belvaros kapuja lehet, csak elotte 15 kilometerbol ami a reptertol van, 5 kilometer gettot is kap a varosba igyekvo idegen, aminek a felét, nehany faval ki lehetne takarni.