Berta Sándor

Több funkciót kínálhat majd az Apple Watch 2

Az új modell olyan lehet majd, mint egy csuklóra rögzített mobiltelefon.

Az Apple az első okosóráját még alapvetően az iPhone kiegészítőjeként fejlesztette ki. A készülék képes megmutatni a mobilra beérkező üzeneteket és fogadhatja a hívásokat, ugyanakkor az eszköz önálló kommunikációra nem képes. Mindez azonban a The Wall Street Journal információi alapján megváltozhat a második generációs Apple Watch megjelenésével. A következő modell gyorsabb processzort kaphat és képes lesz a telefonálásra, valamint a mobil adatkapcsolatok használatára. Ezáltal a terméket számos olyan dologra lehet majd használni, amihez korábban szükség volt az okostelefonra, így például SMS-küldésre és -fogadásra, valamint zene streamelésére.

Ugyanakkor a MacRumors bizonyos ellentmondásokra hívta fel a figyelmet. Brian White, a Drexel Hamilton elemzője például abból indult ki, hogy az új készülék 40 százalékkal vékonyabb lesz, ami inkább a plusz hardverek beépítése ellen szól. Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője pedig arra mutatott rá, hogy az új eszköz formája csak nagyon minimális mértékben változhat meg, de annál több dolgot rejthet majd a háza.

A megjelenési időpontot tekintve szintén ellentmondásos hírek érkeztek. Amíg a Drexel Hamilton arra számít, hogy az új modell a júniusi WWDC fejlesztői konferencián már megjelenhet, addig Ming-Chi Kuo úgy vélte, hogy erre csak ősszel, az iPhone 7 bemutatásával együtt kerül sor. A Watch 2 megjelenését támaszthatja alá egyébként az is, hogy az Apple nemrég bejelentette, hogy minden olyan új alkalmazásnak, amely június elseje után jelenik meg, önállóan - az iPhone és az ahhoz csatlakozó Bluetooth-kapcsolat nélkül - működnie kell az okosórán is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!