Gyurkity Péter

Dobja a jack csatlakozót három kínai okostelefon

A LeEco három új fejlesztése már minden tekintetben a Type-C USB-re támaszkodik.

A 3,5 mm-es jack csatlakozó elhagyása már az Apple esetében is felmerült, ez egyes hírek szerint a soron következő generáció esetében következne be. Egy kevésbé ismert kínai gyártó azonban ezúttal is megelőzte az amerikai márkát, három új telefonjuk már ebben is az új USB-szabványra épít.

A LeEco bejelentette új sorozatát, amely ezúttal három eltérő típusból áll. A Le 2, a Le 2 Pro, valamint a Le Max 2 a külső tekintetében megegyeznek egymással, az előlapon vékony keretet látunk, a mostanában egyre népszerűbb ujjlenyomat-olvasó pedig szintén megtalálható itt. Természetesen a címben is említett lépés ugyanígy említést érdemel, hiszen a jack dugó helyett már itt is a Type-C USB veszi át a főszerepet, a szűkös kínálatra tekintettel pedig maga a cég is rögtön két ilyen fülhallgatót kínál a felhasználóknak.


A Le 2 egy 5,5 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amelyhez 1080p felbontás, a tízmagos MediaTek Helio X20 chip, 3 GB RAM, 32 GB-os tároló, dual-SIM, az Android 6.0, egy 16 és egy 8 megapixeles kamera, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A Le 2 Pro ezt a Helio X25 chippel, 4 GB memóriával, valamint egy 21 megapixeles hátoldali kamerával fejeli meg, a listán pedig ugyanúgy megtalálható a 4G LTE, a WiFi 802.11ac, a Bluetooth 4.2, illetve a GPS támogatása. A Le Max 2 ezzel szemben egy 5,7 hüvelykes kijelzőre támaszkodik, amelyhez Quad HD felbontás, a Snapdragon 820 chip, 4 vagy 6 GB RAM, valamint egy 32 vagy 64 GB-os tároló társul.

A kínai ár sorrendben 230, 325, valamint 390 dollárnak felel meg, az előrendelés ott már elérhető, az észak-amerikai megjelenés pedig szintén szerepel a tervek között, így talán Európa is kap majd néhány példányt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #1
    És megint bekövetkezik az, ami 10+ éve volt a telefonoknál. Mindegyik majd az éppen általa használt portot használja töltésre, és minden másra is, szóval ha madzagos fülhallgatóval akarsz zenét hallgatni, akkor menet közben vésztöltőre sem tudod a telefont csatlakoztatni, a fülhallgatót telefonból laptopba, vagy hifibe, csak azért mert más, és más lesz a "dugó", szóval vehetsz egynél több fülest is, vagy válthatsz vezeték nélkülire, amit aztán töltögethetsz, veheted a telefonodra pászítható vezetéknélküli töltőt, ami már csak azt a telefont tölti, mert nem tudod más készülékre csatlakoztatni, és így tovább.
    Már azt sem értettem, hogy miért nem lehet betartani az egységes töltő szabványt sem, ami persze fejlődhetett volna az igényeknek megfelelően, de most még a szabványos jack-et is dobnák, mert az apple ezen vakarja a fejét. Az akkukat is ezért zárják körbe, mert az iphone-t is megveszik, miközben nehézkesen bírnak egy napot egy töltéssel, nem kell kártyahely sem, mert a jóval nagyobb kijelzők adta extra felület alatt már annak sincs hely, de legyen egy fél milliméterrel karcsúbb a telefon, mert azt már még nehezebb lesz kézben tartani pofára ejtés nélkül. Mi lenne, ha megoldanák azt is, hogy bluetoothon csak az azonos márkák azonos típusa tudjon kommunikálni, a beépített sim már várat magára egy ideje, a feature phone-ra hajazó zárt rendszerek meg már népszerűek, és még manapság is el lehet adni olyan telefont, amihez külön telepíteni kell a gyártó szoftverét, ahhoz, hogy össze tudd kötni egy pc-vel. Értem én, hogy fejlődés, csak az irányában nem vagyok biztos...