Gyurkity Péter

Jön a Sony Xperia C6

Erre utal egy friss hír, miközben a Z3-változatok megkapják szoftveres frissítésüket.

A Sony sokakat meglepett az MWC alatt, amikor a C6 helyett bejelentette a Z-sorozat lezárultát, illetve az új Xperia X-okostelefonokat. Az eredetileg januárban felbukkant pletykák azonban mégis helytállónak bizonyulhatnak, hiszen a jelek szerint valóban dolgoznak az Xperia C6 piacra dobásán.

Egy kínai forrás szerint a készülék már alakulóban van, mi több, az állítólagos prototípusról egyszerre több képet is szemügyre vehetünk. Ennek révén kiderül, hogy a gyártó egy enyhén hajlított dizájn mellett tette le a voksát, ez mind a hátlap, mind pedig a kijelző tekintetében gyorsan észrevehető, de az érintőképernyő nagy mérete, valamint a szintén méretesre sikerült előlapi kamera is jól látható a képeken. Előbbi egyes források szerint kereken 6 hüvelykes lesz, míg a kamera kapcsán egyelőre nem rendelkezünk pontos részletekkel.

Korábban már megjelentek bizonyos híresztelések, miszerint az Xperia C6 (a család többi tagjához hasonlóan) egy kifejezetten középkategóriás megoldásként jelenik majd meg, ennek megfelelően a támogatott felbontás az 1080p, a processzor feladatait pedig a MediaTek Helio P10 chip látná el. Hivatalos információ hiányában ezt megerősíteni nem tudjuk, de az előlapi LED flash jelenléte, valamint a tény, miszerint a képeken látható telefon külsejét illetően igencsak hasonlít a korábbi pletykákban látott kivitelre, megerősíteni látszik a hír hitelességét. A kérdés már csak az, hogy a Sony mikor szánja el magát a hivatalos bejelentésre - prototípusról lévén szó, erre még várnunk kell.

Időközben a Z2, a Z3, valamint a Z3 Compact is megkapta saját szoftveres frissítését, így ezen készülékek tulajdonosai is élvezhetik az Android 6.0 által nyújtott előnyöket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!