Gyurkity Péter

Felrobbanó okostelefon miatt perlik az LG-t

A készülék égési sérüléseket okozott, ezért kártérítést követelnek a cégtől.

Néhány nappal ezelőtt jelent meg több beszámoló egy új bírósági perről, amely a tengerentúlon indult az LG ellen, mégpedig egy balesetre hivatkozva. Az égési sérüléseket elszenvedő felhasználó a gyártót hibáztatja az esetért, ezért komolyabb kártérítésre számít.

Az 52 éves, New York városában élő Muhammad Sattar még január közepén szenvedte el a másod- és harmadfokú sérüléseket, amelyeket a nadrágzsebben hordott, állítása szerint ott egyszerűen felrobbanó okostelefon okozott. A készülék egy LG Optimus F6 telefon volt, amely eredetileg 2013 szeptemberében rajtolt el az Egyesült Államokban, ennek megfelelően nem számít csúcskategóriás, minden szempontból extrém komponensekre támaszkodó modellnek. Ettől függetlenül a sérülések valósak voltak, olyannyira, hogy a Weill Cornell Medical Center égési részlegén kellett ellátásban részesíteni a férfit.

A Manhattanben, egy befektetési bank IT-részlegénél dolgozó illető nem sok részletről tudott beszámolni, a per anyagában mindössze annyi olvasható, hogy ülő helyzetben volt, amikor a telefon felrobbant. A sérülések ennek megfelelően a jobb lábon és a férfi karján mutatkoztak, ezeket később bőrátültetés révén kellett eltüntetni, aminek következtében több, mint egy hónapig volt távol munkahelyétől. Azt még nem tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet, de az akkumulátor potenciális tettesként merül fel, hiszen az ilyen lítium-ion egységek korábban is okoztak hasonló incidenseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • syn7h37ic #4
    Látom nem érted az iróniát.
    Amúgy is a mobil nagyon veszélyes, mert a felrobbanó akkumulátorok már eddig is kurva sok ember halálát okozták. főleg, a azzal a mobillal indítják a pokolgépet.
    Ja, és azért éheznek afrikában, mert az űrmeghódíccsa a terroristák kezébe került.
  • Ender Wiggin #3
    Valami azt súgja, hogy csak úgy magától nem robban fel egy akksi sem. Csak, ha a tulajdonos valamit nem úgy csinál, ahogy kéne. És egy IT-dolgozóból kinézem, hogy tudja, hogyan kell túltölteni, hogy utána lehessen perelni (és persze az elmaradt fizetés meg a kórházi számla 100x-osáért, ahogy kell).
  • Zsoltee_a_bator #2
    Hatalmas poen volt, de 150 millio embert hivnak igy a foldon.
  • syn7h37ic #1
    Muhammad? Csak nem összetévesztette a telefont a merénylős dobozzal?