Gyurkity Péter

Bemutatkozott az LG K5 és K8

Az LG újabb két példánnyal egészíti ki a K-családot, ezek közül az egyik Európát célozza meg.

A dél-koreai gyártó az utóbbi hónapokban egy új sorozattal bővítette ki kínálatát, ez pedig már több eltérő példányt is kínál. A vezetés mégis úgy érezte, hogy még nem elégítették ki a vásárlói igényeket, ezért további két változatról rántják most le a leplet.

Az LG K5 egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely az FWVGA felbontást (480 x 854 pixel) támogatja. Ehhez a MediaTek MT6735 chip társul a maga négy 1,3 GHz-es magjával és a Mali-T720 grafikus vezérlővel, míg a lista további részén 1 GB RAM, 8 GB-os bővíthető tároló, egy 5 és egy 2 megapixeles kamera, valamint egy 1900 mAh-s akkumulátor szerepel, mégpedig a 4G LTE, a WiFi, a Bluetooth 4.1, valamint az Android 5.1 Lollipop társaságában. A készülék 8,9 mm vastag, a három választható szín arany, ezüst, illetve titán.


Balra a K8, jobbra a K5

Az LG K8 - amely érdekes módon először a vállalat magyar honlapján bukkant fel - ehhez képest egy szintén 5 hüvelykes kijelzőt kínál, amely azonban a 720p felbontást és a 2.5D Arc Glass technológiát támogatja. A chip típusa megegyezik a fentivel, a memória mérete itt 1,5 GB, a kibővíthető belső tároló 8 vagy 32 GB-os, míg a képkészítésről egy 8 és egy 5 megapixeles kamera gondoskodik. Az LTE, a WiFi, a Bluetooth 4.2, valamint az NFC szintén szerepel a felsorolásban, az üzemidőért pedig egy 2125 mAh-s cserélhető akkumulátor felel. A vastagság itt 8,7 mm, a három szín pedig sorrendben arany, indigó és fehér - a szoftveres oldalon az Android 6.0 kapott helyet.

A K5 kifejezetten Európát célozza meg, míg a K8 Latin-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten, valamint Ázsiában lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    Kiknek készülnek nem is értem :(