Gyurkity Péter

Moduláris kialakítással jön az LG G5

Az akkumulátor és a microSD cseréjét könnyíti meg a cég, míg a kijelző valamivel kisebb.

Ahogy arra számítottunk, az LG is az MWC nulladik napján mutatta be új zászlóshajóját, alig néhány órával megelőzve a Samsungot, amely saját párosáról rántotta le a leplet. A G5 néhány meglepetést is tartogatott, elsősorban a kialakítás terén.


A hardveres lista első helyén egy 5,3 hüvelykes IPS-kijelző szerepel, amely a Quad HD felbontást támogatja. Ehhez az Always On üzemmód (hogy csökkentsék az állandó ki-bekapcsolások számát), a Snapdragon 820 chip, 4 GB LPDDR4 RAM, 32 GB-os belső tároló, egy 16 megapixeles hátoldali kamera, annak 8 megapixeles előlapi társa, az ehhez kapcsolódó szoftveres funkciók, valamint egy érdekes, kihúzható alsó tok csatlakozik, amely a 2800 mAh-s akkumulátort és a microSD-kártyát rejti - mivel ennek könnyebb cseréje iránt szintén jelentős felhasználói igény mutatkozik.


Maga dizájn egyébként teljesen új, itt felhagytak a műanyag alkalmazásával, ehelyett a fém és az üveg kombinációjára szavaztak. A kialakítás révén egy valamivel laposabb, letisztult külsejű telefont vehetünk a kezünkbe, amely lekerekített szélekkel, picit meghajlított kijelzővel érkezik, míg a szoftveres oldalon az Android 6.0.1 Marshmallow fut, természetesen a cég saját kezelőfelületével együtt. Az USB Type-C csatlakozó szintén megtalálható itt, az említett tok pedig egyéb kiegészítőket is támogatni fog.


A megjelenés áprilisban esedékes, a pontos dátumot azonban még nem árulták el - az ár 600 dollár körül alakul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #3
    Ritka ronda telefon.
  • who am I 7 #2
    az moduláris, ha lehet bele sd kártyát rakni, meg ki lehet venni az akksit? :D akkor minden teló moduláris szinte. moduláris szerintem az, ahol lehet cput-ramot, gpu-t cserélgetni, az moduláris ez egy vicc és csúnya is.
  • Cat #1
    Ez legalább valódi fejlesztés, nem úgy mint az S7, ami csak a számokat írta át. Nem mondom, hogy sikeres lesz, sőt, én biztos nem fogom kihúzgálni a telefonomból az akkumulátort, de legalább próbálkoznak.