SG.hu

Eladta adatmentési részlegét, a Veritast a Symantec

Lezárult a Veritas Tecnologies értékesítése, amelynek keretében a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, archiválási és menedzsment részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak.

Lezárult a Symantec és a The Carlyle Group között a Veritas értékesítésének tranzakciója, így az adatkezeléssel foglalkozó vállalat 2016 február 1-től teljesen független, új vállalatként működik tovább. A Veritas megoldásait jelenleg a Fortune 500 vállalatainak 86 százaléka használja az adatainak eléréséhez, és az információk hatékony kiaknázásához. Az új vezérigazgató, Bill Coleman által vezetett Veritas a gyorsan növekvő adatmennyiség okozta vállalati kihívások megoldására kíván koncentrálni, és olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosít a szervezetek számára, amelyek elősegítik adataik összegyűjtését, elemzését, optimalizálását és védelmét.

"A felhő alapú megoldások korában a szervezetek nagy része nem rendelkezik saját adatközponttal, és általában az alkalmazásaik sem a saját tulajdonuk, ugyanakkor a 21. században a vállalatok számára az adat az egyik legfontosabb érték. Mi egyedi helyzetben vagyunk az adatok kezelésében és megvédésében, és büszke vagyok arra, hogy immár a Veritas családjának tagjaként szolgálhatom vállalatunkat, ügyfeleinket és partnereinket" - mondta Bill Coleman, a Veritas vezérigazgatója.

A Veritas olyan szegmensekben működhet, amely 2018-ra 24 milliárd dolláros piaci lehetőséget jelenthet. Ide tartoznak a biztonsági mentési és visszaállítási, az integrált eszközöket tartalmazó, információ elérési és archiválási megoldások, amelyekben a Veritas piacvezető, vagy a második helyen áll a versenyben. A Gartner az e-mailek, közösségi média, valamint fájlok és fáljmegosztó szolgáltatások, illetve a strukturált adatok archiválásának területén működő gyártók termékeit és szolgáltatásait értékelte, és elemzésében vezető helyen tüntette fel a Veritas Enterprise Vault megoldását az e-mailes tartalomrögzítés területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!