Berta Sándor

Bankkártyás adományokat is elfogad egy hajléktalan

Egy detroiti fedél nélkül élő férfi igyekszik alkalmazkodni a 21. századhoz.

Detroitban jelenleg 3000 hajléktalan él. Egyikük, Abe Hagenston korábban webes tervezőként dolgozott, de az élete rosszabbra fordult és immár 7 éve az utca az otthona. A férfi igyekszik optimistán és humorral felfogni a közel sem egyszerű helyzetét, s ötleteivel állandóan feltűnést kelt. Tavaly márciusban például kiderült, hogy létrehozta a spanging.com nevű oldalt, hogy segítsen a sorstársainak munkát találni és pénzt gyűjteni.

A hajléktalan szakember néhány nappal ezelőtt interjút adott a WWJ-AM rádiónak és közölte, hogy igazán rugalmas, elfogad akár Visa, MasterCard vagy American Express kártyákat is. Az ötlet akkor jött, amikor új szemüveget akart venni magának. Jelenleg ő az egyetlen hajléktalan az Amerikai Egyesült Államokban aki nem csupán készpénzt, hanem hitelkártyás adományokat is elfogad.

Hagenston egy az állam által adományozott okostelefont, egy 10 dollárért megvásárolt kártyaleolvasót, a helyi McDonald's által biztosított WLAN-kapcsolatot és a Square nevű mobilalkalmazást használja. Az utóbbi szerinte kellően biztonságos és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszerűen bonyolítsák le a mobil átutalásaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • errorista #9
    mi a baj az albérlettel (szoba bérléssel), munkásszállóval?
  • zola2000 #8
    Szingapúrban is.
  • zola2000 #7
    Egy ilyen hírverés után, ha paypal adományokat is elfogad, akkor a világból pillanatok alatt összekalapolnak neki annyi pénzt, ami elég egy jó lakásra.
    Szerintem utána marketinges lesz.
  • Omega #6
    Az emberi kapcsolatokban rejlik szerintem a hajléktalanság oka, ők elidegenedtek valamiért a társadalomtól. Erről vagy tehetnek, vagy nem, mind a kettő előfordulhat egyenlő valószínűséggel.
  • Akva #5
    A sok hülye elhiszi, hogy diplomás ember hajléktalan létére is kaphat munkát. El se tudják képzelni a barmok, micsoda szerencsétlen fordulatok jöhetnek BÁRKI életében. Főleg a mocsok USA-ban. Elég egy hosszan tartó betegség, egy váratlan tömeges leépítés, egy hurrikán, vagy bármi más szerencsétlenség, és ezek a köpedékek is utcán találnák magukat.
  • barret #4
    Lehet hogy így is :)
  • montyx #3
    ha jól emlékszem valamelyik északi államban, Svédországban, vagy Norvégiában már évek óta csak így lehet a csöveseket kisegíteni
  • bakvarnyu #2
    Ja, ez ilyen hippiféle arc lehet. Webfejlesztőként amerikában kb. rongyosra kereshetné magát :D
  • TomStorm #1
    Takarodjon dolgozni