Gyurkity Péter

Kifulladt az Apple növekedése

Erre számítanak a beszállítók, akik a gyártás visszafogására igyekeznek felkészülni.

A napokban adtunk hírt arról, hogy az Apple már dolgozik a sokat rebesgetett újabb olcsó változaton, időközben azonban egy újabb értesülés jelent meg, mégpedig nem kisebb forrásból, mint a Nikkei. A konglomerátum által birtokolt Nikkei Asian Review ugyanis arról számolt be, hogy nagy adag telefon maradt az almás cég nyakán.

A hírt a beszállítók köréből származó adatokra alapozzák, amelyek arra utalnak, hogy a cég mintegy 30 százalékkal vághatja vissza az új iPhone 6S és iPhone 6S Plus gyártását. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a most véget ért üzleti negyedévben túlbecsülték a piaci igényeket, emiatt pedig a naptári év kezdetén jelentős mennyiségű készlet maradt a forgalmazók nyakán. Az elmúlt hetekben több elemzői cég is visszavágta korábbi várakozását, ami mind azt jelzi, hogy a tavaly ilyenkor nagy győzelmet arató Apple kisebb bajban lehet.

Érdemes megjegyezni, hogy több piackutató cég már az őszi bemutatót követően jelezte negatív kilátását a várható forgalommal kapcsolatban, a hivatalos hírekben azonban eddig elmaradt a pontos számok megemlítése. A kezdeti lelkesedés, a bemutató követő nyitó hétvége rekordja eleinte arra utalt, hogy újabb nagy lendületet vehet a gyártó, ezzel pedig ismét komolyan odavághat a piacot vezető Samsungnak, a fejlemények alapján azonban úgy tűnik, hogy az első néhány nap kiemelkedő eredményét inkább az okozta, hogy ezúttal Kínában is ugyanakkor került sor a rajtra.

Az Apple a maga részéről január 26-án közli majd a decemberben véget ért negyedév eredményét, ebből derül ki, hogy az új páros pontosan hogyan is szerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #13
    Ha neked egy youtube-ra feltöltött indexes videó a világ megismerésének fő eszköze és hasonló magvakból növesztesz magadnak tudásfát, akkor galaktikus távolságokra kerülhetsz a valóságtól.
  • cateran #12
    https://m.youtube.com/watch?v=vc9bMY6lGw0

    Neem, tenyleg nincs...(csak nem te voltal valamelyik?
  • M2 #11
    "a beteglelkű, feltűnéskényszeres emberek felhólyagosodott önbecsülésére vett sebtapasz a KÉSZÜLÉK"

    Amikor úgy érzed, hogy belelátsz mások fejébe, olyankor valójában a saját gondolataidat vetíted ki. Csakhogy ennek semmi köze a valósághoz.
    Az emberek nem olyanok mint te, hogy számodra egy okosmobil az önkifejezés csúcsa. A tulajok többségének ez egy szaros elektronikai kütyü, egy napi használati tárgy. Nincs semmilyen státusz meg önkifejező értéke meg amiket itt belelátsz. Olcsón megvehető tömegcikkről beszélünk, ami a végén elektronikai hulladékként végzi.
  • Sir Cryalot #10
    Ez azért fontos (nem azért hogy a groupthink-es droidok hadbalépjenek a'la #9 ), hanem mert komplett iparág épül silicon valley-ben a menő-juppi-mobil-webes-start-up -ok eladhatóságára , ui. konkrétan azért alapítják ezeket nyakra-főre mert be van lebegtetve az "exit" amikor el lehet adni a céget az odavonzott userekkel együtt, ugye a snapchat meg a hasonlók ezeknek az iskolapéldái . Na és szinte ezt az egész bubble-t (mert az), az apple készülékébe, ígéreteibe, "MENŐ"-ségébe vetett hit táplálta , de valójában azaz a háttérben inkább az van, hogy a beteglelkű, feltűnéskényszeres emberek felhólyagosodott önbecsülésére vett sebtapasz a KÉSZÜLÉK, na belőlük van sok , azaz, nem annyira az apple sikeres mint ők vannak SOKAN,(na és az odasodródottak is) ami nagy különbség...
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.01.12. 11:53:29
  • asgh #9
    Az elmúlt 10 évben menetrendszerűen jelennek meg "elemzések" arról, hogy kifulladóban van az apple lendülete.
    Két jól kivehető minta van:
    1. valamely új apple termék megjelenése előtt irreálisan magasra srófolják a várható eladások prognózisát, majd később az apple "csalódást keltett az elemzők körében" és/vagy "a siker elmaradt a várakozásoktól".
    2. ha nem csökken a növekedés, akkor a növekedési ütem növekedése csökken, ha az sem, akkor a növekedési ütem növekedésének növekedése, és így tovább.
    Ezekből aztán jól levezetik, hogy kész, szevasz, ennyi volt, az apple zuhanását már csak a csoda állíthatja meg.
    Az egész katyvasz publikálásához meg kreálnak valami apropót, ami rendszerint egy "jó értesült" kínai beszállító "belsős" információja.
    Ha nagyon kitesznek magukért, akkor mellékelnek egy életlen felvételt valami műanyag alkatrész sarkáról, "bizonyíték" gyanánt.
    Valójában ködszurkálás zajlik, ami első sorban a média állapotáról ad érdekes képet, nem az apple-ről.
    Felmerül ugyanis a kérdés, hogy ha egy elemzői jóslatról később kiderül, hogy légből kapott, ordenáré kamu volt, akkor miért közölnek ugyanattól az "elemzőtől" további jóslatokat, mintha mi sem történt volna?
    Kb. olyan az egész, mint a magyar politikai elemzők és a média viszonya: mindegyik a saját mantráját tolja (politikai oldaltól függetlenül) és hiába derül ki valakiről századszorra is, hogy lövése sincs a témához, mert a valóság szisztematikusan rácáfol az állításaira, mégis őt tolják az arcunkba, mint a szakértelem élő etalonját.
  • gombabácsi #8
    én 5-6 évente megvettem vagy megkaptam ingyen egy ismerősöm telefonját.
    most egy félokos van, a következő már okos lesz! :)
  • lipovics #7
    Egyébként szerintem az egész okosmobil piac kifulladóban van.
    Egyre több ember érzi úgy, hogy felesleges lecserélni a mobilját, köztünk én is.
    Mire használom?
    -telefonálás
    -sms írás
    -webezés
    -fényképezés
    -helymeghatározás
    -néha játszom
    -fordító program
    -számológép
    -zenehallgatás

    Ezeket már minden mostani telefon tudja, tehát én is oda jutottam, hogy nem veszek új telefont, holott előtte kétévente mindig megvettem az aktuális zászlóshajót.

    Csak abban az esetben cserélném le, ha jönne valami ami jól fotóz. Nagyon jól. De kétévente kiadni 150-200-et már teljesen felesleges. Az egyetlen nagy dobás az lehetne, ha az aksi időt növelnék nagyon.
    Tabletből sem vettem újat négy éve, tudja még azt, amire kell.
  • ostoros #6
    Csak épp ezt a közgazdászok nem tudják.
  • Palinko #5
    úgy szeretem mikor valaki ezzel jön, arról rögtön kiderül, hogy a közgazdaságtan első mondatát sem olvasta el és úgy ítéli meg az egészet. az első mondat ugye, hogy mi is a közgazdaságtan:
    "A közgazdaságtan olyan társadalomtudomány, amely a gazdasági rendszerrel, vagyis az elérhető javak megtermelésével, elosztásával, értékelésével és fogyasztásával foglalkozik. "
  • Thrawn #4
    Na, én azt hittem, mindenki tudja, hogy aki véges világban a végtelen növekedésben hisz, az vagy bolond, vagy közgazdász.