11
  • Madve
    #11
    Én igazából az elektronikus fizetésnél azt nem értem, hogy mi szükség van bankra. Simán kivonhatóak lennének a képből...
  • rage
    #10
    PayPal-on át szoktam vásárolni ezt-azt külföldről, Steam-en, stb.
    Ezeket készpénzzel elég nehéz lenne megoldani.

    Nyilván, aki sosem használ ilyeneket, annak nem kell számla.
    De a világ nem arrafelé halad, hanem a teljes elektronikus bankolás felé.
  • xyl
    #9
    A franc a pofájukat!
    Rendeltem néhány dolgot Kínából az Aliexpress-en, regisztráltam az Alipay-en, meg is jött minden rendben. Aztán újra fel kellett volna Alipay-t, de "átszervezés miatt" ez lehetetlen. Regisztráltam az ebay-en, meg a PayPal-on, az is működik rendben, bár azért át-átnézve az Aliexpress-re, van olyan, ami csak ott lenne elérhető. Erre fel, most jön egy újabb versenyző.... ELÉG!!! Az Euro-ban is az a jó, hogy nem kell mondjuk a német márkát francia frankra váltani.
  • aru
    #8
    Ja vannak ingyenes számlák feltételekkel. X összegű vagy X darab kártyás fizetés, fizetési megbízás X darab... A fizetésem meg 150 ezer felett van így nem tudnám díjtalanul felvenni... Az éves 0,5% kamatot meg hagyjuk!

    A számlát 30 másodperc alatt befizetem a postán ami 1 sarokra van, és szinte mindig üres. A mobil előfizetést szintén... Így már nem teljesítettem a bank feltételeit az ingyenes számlához. De jobb is, mert tízezreket spórolnak így nekem.

    Az USAban nyilván müködik ez a PayPal, meg egyéb dolog, de itt nem hiszem, hogy megér bárkinek, ez a véleményem.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2016.01.03. 21:01:09
  • gforce9
    #7
    Vannak akiknek nem tetszik, ha valaki nem akar eltartani a fizetéséből egy ingyenélő réteget, mert akárhogy is nézzük, a bankszakma igencsak kifizetődő üzlet a mások pénzén, mindeközben termelő ereje(legyen az materiális vagy épp immateriális) önmagában nulla. A legjobb vicc, amikor egy hitelkonstrukciót, mint "termék"-et reklámozzák.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.01.03. 20:32:24
  • arty
    #6
    vannak párszáz forintos számlák (ha eleget keresel ingyenesek is), a kp felvét 150 ezerig pedig ingyenes ... cserébe vigyáznak a pénzedre, van ahol még kamatot is kapsz, stb.
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.01.03. 20:14:56
  • aru
    #5
    Mi gond lenne a vezetékes vízzel? Magyarországon igen csak jómínőségű! Amúgy bocsika, hogy nem hagyok éves szinten 20-30 ezret a bankoknál azért, mert használják a pénzemet egy számlán, és nehogy már én fizessek azért, mert felveszem a fizetésem... Nettó baromság, hogy rahedli pénzt kell magadnál tartani! Tudatosan kell élni és vásárolni!
  • szomferi
    #4
    ja, gondolom neked nem jó, mikor nem kell magadnál tartanod egy rahedli pénzt, ami húzza a zsebed, hanem kártyával fizetni

    de gondolom a vezetékes víz sem jó, csak a szolgáltatóknak, hisz pénzbe kerül az is, pedig a fúrott kút meg ingyen van utána, hát milyen dolog már ez, hogy pénzt kérnek érte
  • aru
    #3
    Kártyák, számlák... ez mind csak a bankoknak jó! Ahhoz, hogy a fizetésemhez jussan fizessek számlavezetésért és minden kártyás vásárlásért és készpénzfelvételért. Már a fizetésemet sem tudtam díjtalanul felvenni így áttértem a készpénzre.
  • DarkHorSe
    #2
    supportja egy hulladek szar
  • bunny
    #1
    Paypal-t nagyon nehéz lesz bárkinek is legyőzni, ha olyan nagyok is belebuktak mint a google wallet pl. Főleg, hogy nincs vele semmi gond, teszi a dolgot, megbízható, biztonságos, ha baj van segít, úgyhog yminek cserélné le az ember?