Gyurkity Péter

Letisztult külsővel jön a Smartisan T2

A kínai telefonok közül elsőként alkalmaznak egységes fém keretet, elrejtve a SIM-foglalatot.

Kevésbé ismert kínai okostelefon-gyártókból egyáltalán nincs hiány, az utóbbi hónapokban több ilyen kisebb szereplőről is hírt adtunk. A Smartisan is ezen cégek közé tartozik, dacára annak, hogy már csaknem 4 évvel ezelőtt elindult útjára, most azonban egy újabb megoldást dobnak piacra, amely a többi régióban is megjelenhet.

A Smartisan T2 egyelőre a cég kínai honlapján megtekinthető, a számukra hazai piacon ugyanis már meg is rendelhető a készülék. Ennek legfőbb érdekessége az egységes fém (alumínium) keret, amelyen még a SIM-kártyák foglalatát is sikerült elrejteni, mégpedig a jobb oldalon elhelyezett hangerőszabályzó gombok mögé, ami azt jelenti, hogy azt egy aprócska tűszúrással varázsolhatjuk csak elő. A hangerőt szabályzó gombok mindkét oldalon megjelennek, itt viszont mi választhatunk, hogy melyik pároshoz rendeljük a hang, illetve a fényerő vezérlését.


A hardver maga nem túl lenyűgöző, hiszen itt a kereken 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató 2.5D Gorilla Glass 3 panel mellett egy hatmagos Snapdragon 808 chip, egy 2670 mAh-s akkumulátor, 3 GB LPDDR3 memória, egy 16 vagy 32 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali OIS- és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint NFC, Blutooth 4.1, VoLTE, illetve 3G UMTS és LTE szerepel még. A szoftver az Android 5.1 Lollipop verzióra támaszkodó Smartisan OS 2.5, amely méretes gombokkal érkezik - az előlapon egyébként három fizikai gomb kapott helyet, itt ugyanis a ki-be kapcsolásért is a Home gomb felelős.

Az ár Kínában 385 és 400 dollárnak felel meg, a cég azonban tervezi a nemzetközi megjelenést is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • schultz6354 #1
    ''A hardver maga nem túl lenyűgöző''
    ???????????
    Komolyan??????????