Gyurkity Péter

Távozás helyett bevásárol a Sony

A Sony Mobile nem hagy fel az okostelefonok gyártásával, anyacégük pedig kameradivíziót vásárol.

Idén már többször is felmerült egyes pletykákban, hogy a Sony Mobile végleg felhagyna az okostelefonok gyártásával, miután az Xperia család az utóbbi időben egyáltalán nem fényesen produkált a piacon. Ezt cáfolni látszott az új generáció bemutatása, most pedig hivatalos szájból is elhangzott a válasz.

A cég egyik igazgatója egy tajvani lapnak adott interjúban emelte ki, hogy nem szándékoznak elhagyni a piacot, ehelyett inkább még több, még jobb kamerákkal ellátott okostelefont mutatnának be, amelyek jó eséllyel számíthatnak a vásárlók érdeklődésére. Az igazgató elmondása szerint maga Hiroki Totoki vezérigazgató jelentette ki még 19-én, hogy a távozás helyett inkább megkettőzött erőfeszítéssel igyekeznek majd újból méretes szeletet kiharapni a szegmensből, bár ehhez nyilván az is kell majd, hogy valóban a felhasználók számára érdekes és vonzó ajánlatokkal rukkoljanak elő.

Talán éppen ezt segítené a Toshiba kamerarészlegének felvásárlása, amely egyes külső források szerint már alakulóban van. A könyvelési botrányba keveredett rivális saját részlegét, pontosabban az érzékelők gyártására szakosodott csoportját adná el, mégpedig 165 millió dolláros áron, hogy ezzel tegyen szert némi pénzügyi tartalékra, egyfajta puffert hozva létre az esetleges akadályok elhárítására. Ezzel nem vesztenének sokat, bár azért akad néhány érdekes megoldásuk, hiszen például a HTC One M9 hátoldalán éppen az ő 20 megapixeles kamerájuk dolgozik.

Az elkövetkező hetekben meglátjuk, valóban sor kerül-e a felvásárlásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • theone91 #1
    Jó telefonokat csinálnak, amelyek szoftveres téren nem találnak piaci igényekre. Legyen két stock androidos Xperia (felső és középkategóriában) és garantálom, hogy könnyebben tudják majd újra berúgni az Xperia motort.