Berta Sándor

A Western Digitalé lehet a SanDisk

Akár már a héten megegyezhetnek egymással a két cég képviselői.

A Bloomberg a múlt héten tudósított először arról, hogy eladhatják a SanDisket, érdeklődőként felmerült a Western Digital (WD) mellett a Micron neve is. Friss hírek szerint utóbbi azóta háttérbe szorult, míg a SanDisk és a WD közötti tárgyalásokon jelentős mértékű előrelépés történt.

A kiszivárgott információk alapján a Western Digital 80 és 90 dollár közötti összeget kínálna egy SanDisk-részvényért, a teljes összeg pedig 208 millió eladott részvény esetén elérné a 16,6-18,7 milliárd dollárt. A tervezett üzlethez kapóra jött a WD számára az, hogy még szeptember végén egy kínai cég, a Unisplendour Corporation Limited (Unis) bevásárolta magát hozzájuk, és 15 százalékos tulajdonrészért cserébe 3,775 milliárd dollárhoz jutott.

A Unisplendour Corporation Limited a Tsinghua Holdings nevű kínai állami társasághoz tartozik, amely elsősorban az IT-ágazatban akar befektetni. A tranzakció mind a két fél számára hasznos volt, hiszen Kína mindenképpen szeretné megvetni a lábát az adattárolási piacon, míg a Western Digital komoly tőkeinjekcióhoz jutott. A kínai befektetés megerősítheti a konszern pénzügyi stabilitását, egyúttal rugalmasságot biztosíthat számára és hosszú távon gondoskodhat a növekedéséről is.

Az üzlet 2015 végén vagy 2016 első negyedévében zárulhat le, de ehhez mindenképpen szükség van az Amerikai Egyesült Államokba Irányuló Külföldi Befektetéseket Vizsgáló Bizottság (CFIUS) hozzájárulására is.

Időközben a Western Digital bejelentette, hogy 19 milliárd dollárért megvásárolja a SanDisket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!