Gyurkity Péter

Bemutatkozott a két új Nexus okostelefon

A Google bemutatta idei párosát, amely októberben válik majd elérhetővé. Az előzetes pletykák valósnak bizonyultak.

Az utóbbi néhány hétben többször is olvashattunk arról, hogy a Google két új okostelefon bemutatására készül, ezek egyikét az LG, a másikat pedig a Huawei közreműködésével. Ez most valóban be is következett, az előzetes pletykáknak köszönhetően pedig nem is érte nagy meglepetés az érdeklődőket.

Természetesen a Nexus 6P a nagyobbik testvér, ez a készülék egy 5,7 hüvelykes kijelzőt kapott, amelyhez Quad HD felbontás, 7,3 mm-es vastagság, egy 3450 mAh-s akkumulátor, microUSB Type-C csatlakozó, a Snapdragon 810 chip, egy legfeljebb 128 GB-os belső tároló, egy 12,3 megapixeles f/2.0 hátoldali kamera, annak 8 megapixeles f/2.4 előlapi társa, valamint az új Android 6.0 Marshmallow társul. A Play Store kínálatában megjelenő telefon a tároló méretétől függően 499 és 649 dollár közötti áron fut majd be, az Egyesült Királyságban már most előrendelhetik azt, az ajánlat pedig egy 90 napig tartó ingyenes Play Music hozzáféréssel egészül ki.


Az LG által szállított Nexus 5X az eredeti példány frissítéseként jelenik meg, egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzővel, amihez a hatmagos Snapdragon 808 chip, 2 GB RAM, egy 16 vagy 32 GB-os belső tároló, egy 12,3 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor csatlakozik. MicroSD és vezetéknélküli töltés nincs, viszont megjelenik itt az ujjlenyomat-olvasó, az ár pedig 379 és 429 dollár.

A megjelenés ez utóbbinál is október végén, valószínűleg 25-én várható, addig csak az előrendelés él.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!