Gyurkity Péter

Befutott Európába az ingyenes mobilszolgáltató

A FreedomPop az Egyesült Királyságban is elérhetővé vált, ezt további országok követik.

A tavasz folyamán számoltunk be arról, hogy az Egyesült Államokban évekkel ezelőtt elrajtolt, magát teljesen ingyenesnek hirdető mobilszolgáltató Európában is tervezi a megjelenést, erre pedig most sor is került, mégpedig a korábban is emlegetett brit rajt révén. A cég további országokban is felbukkanna, az ajánlat először 7, majd pedig (2017-ig) 20 államban lenne elérhető.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy nem sokat változott az eredeti elképzelés, hiszen míg a tengerentúlon az 500 számít a bűvös számnak, ezt az Egyesült Királyságban 200-ra csökkentik. Ennek megfelelően a havidíj befizetése alól azon brit felhasználók mentesülnek, akik legfeljebb 200 percet, 200 szöveges üzenetet, illetve 200 MB adatot használnak fel, ehhez azonban (természetesen) a cég által kínált SIM-kártya beszerzésére, valamint egy csekélyke aktivációs összeg befizetésére lesz szükség.

Ahogy azt korábban szintén említettük, az új jövevény a Three mobilszolgáltató közreműködésével, valamint számos ingyenes WiFi hotspot bevonásával, azok kiaknázásával kínálja az ingyenes alternatívát, de emellett további opciók is elérhetővé válnak. Az aktívabb ügyfelek például a megszokott módon, vagyis havidíj ellenében növelhetik a fenti korlátot, de lehetőség van különféle felmérések kitöltésével, illetve kuponok beszerzésével lazítani a kötöttségeken, mi több, ezt ismerőseink készülékeire továbbíthatjuk, vagyis nem kell feltétlenül magunkra gondolnunk.

Az első 10 ezer csatlakozó a drágább csomagot is ingyen kipróbálhatja, ám a lemondás elmulasztása esetén a próbaidő után ez már havi 9 fontba kerül majd (ezért 1000 perc és 1 GB adatforgalom jár). A céget sok kritika érte az elmúlt években a szolgáltatás minősége és elérhetősége miatt, meglátjuk, Európában hogyan muzsikálnak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #2
    Ennyivel nekem ingyenes lenne itthon a telefon...
  • cateran #1
    Three-vel?:D Na, az olyan is lesz...Nagyobb varosok kozepen jo terero, 30 meterrel odebb mar csak kozepszar, 200 meterrel odebb meg max edge es 1 bar...Epp most leptem le toluk, mert rengeteg a cold call (toluk is es ismeretlen cegektol is) es rettenetes a szolgaltatas minosege (London kozepen, ahol az EE 4g-t es 4bart ad, ott a Three 2mbit 3g-t es 1-2 bart...) Szoval mindenkinek tudom javasolni, hogy messzirol kerulje el, ha Angliaba veti a sors es mobilszolgaltatot keresne.