Gyurkity Péter

Jövőre jön a Sony Xperia Z5 Ultra

A Sony a most bemutatott hármast jövő tavasszal egy további példánnyal egészítené ki.

Az IFA alatt mi is beszámoltunk arról, hogy a Sony egyszerre három példányról rántotta le a leplet, ezek alkotják a Z-sorozat ötödik generációját. A jelek szerint azonban még egy további változattal készülnek, amely a Premium jelölésű készülékhez hasonlóan a nagyobb méretet és felbontást helyezné előtérbe.

Az Xperia Z5 Ultra a most kiszivárgott hír alapján egy 6,44 hüvelykes kijelzőt kapna, ez pedig a Premium változathoz hasonlóan 4K, vagyis 2160 x 3840 pixel felbontással jelenne meg. A hátoldalon a most is látott 23 megapixeles kamera kapna helyet, itt tehát nem változtatnának, míg a processzor feladatait jó eséllyel az új, szintén jövőre felbukkanó Snapdragon 820 chip látná el, 4 GB RAM kíséretében. A megfelelő üzemidőről a méretes, 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodna, így nem kell attól tartanunk, hogy az új zászlóshajó gyorsan lemerül.

Tekintettel arra, hogy mindez egyelőre kizárólag egy külső forrás jóvoltából jelent meg, még nem vehetünk mérget a jövő évre tervezett debütálásra. Mi több, a pletyka alapján márciusra tervezett megjelenéssel éppen lekésnék a jövő évi MWC-t is, amelyre február végén kerítenének sort, bár az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy a Sony végül meggondolja magát, és végül egy ettől alapvetően eltérő modellt dob majd piacra.

Bárhogy is legyen, még fél évünk van az állítólagos megjelenésig, így bőven lesz időnk megismerkedni az új generáció tagjaival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #6
    A sima (es olcso) xperia M2 aqua is jol birja. Ha megfeleloen allitjuk be (radios egysegek aktivitasa, fenyero, stb.), akkor kibir 24 orat toltes nelkul folyamatos HD videozas, fotozas es gps-es (offline) navigacio mellett, kb. 2 ora wifi-s bongeszessel/voip-pel egyutt. Magam reszerol hetkoznapi hasznalathoz en ellennek egy Z4 compact-tal is. (sima HD kijelzo, 3 GB ram, 32 GB flash + SD es a 20 megapixellel mar eleg zajmentes 5 megapixeles kepeket lehet csinalni, bar a 3 Ah-as aksi sem sok)
  • frensys23 #5
    Minek.
  • bakkerman #4
    Allitolag az mar birni fogja hasznalat nelkul a 24 orat toltes nelkul
  • PeeTeR #3
    megvarom a Z5 Ultra Premium -ot
  • who am I 7 #2
    25K-s kijelzővel xD
  • bakkerman #1
    4 gb ram,4k kijelzo...latom a sony is megy a balfasz samsung utan,mindenbol minel nagyobb szamut bele kell tenni a telefonba,aztan majd lesz valami. Az hogy megtanuljanak oprendszert optimalizalni,ami elketyeg megbizhatoan EVEKIG akar 2 giga ramon is,az nem palya. Az meg vicc hogy a sima Z5 nyitoara magasabb lesz mint a szifon 6S-nek.

    na majd az android P hatha jo lesz 2023-ban egy 8"-os telefonban 16 giga rammal meg 12 magos processzorral
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.09.11. 18:59:54