Gyurkity Péter

IFA 2015: Három változatban jön a Sony Xperia Z5

A Sony is megtartotta bemutatóját, egyszerre három példány érkezik hamarosan.

A hivatalos bemutatón a rövid történeti áttekintés után megjegyezték, hogy három és fél évvel ezelőtt kezdték meg a cégbirodalom átszervezését (One Sony név alatt), ettől pedig a növekedés újbóli beindulását várják - többek között arra építve, hogy a televíziók terén Európában megduplázták az eladásokat. Az egyébként nagyon is népszerűnek számító kamerák és egyéb termékek után következett az Xperia Z-család új generációja, amely három példányban áll majd rendelkezésünkre.


Az alap változat természetesen az Xperia Z5, amely egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőre épül, a Snapdragon 810 chip, 32 GB-os tároló, microSD, valamint egy 5 megapixeles előlapi kamera kíséretében. Természetesen itt is kihangsúlyozták a hátoldali, 23 megapixeles kamera szerepét, amely a digitális zoom esetében kínál javításokat, 0,3 másodperces autófókusszal. Itt a SteadyShot funkció révén a videók terén is stabilabb, jobb minőségű végeredményt ígérnek, a 2900 mAh-s akkumulátor esetében pedig 2 napig tartó használatról esett szó, amelyet azonban a hétköznapok során is vissza kell majd igazolniuk. Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal az oldalsó ki-bekapcsoló gombon kapott helyet, a négy eltérő (fehér, fekete, arany és zöld) színben készülő burkolat pedig vízálló (IP65/68).

A Z5 Compact ehhez képest egy némileg kisebb, egészen pontosan 4,6 hüvelykes kijelzőt kínál majd, ez a típus a fentiektől eltérő színekben is megjelenik. A támogatott felbontás 720p, ehhez ugyanazon csúcskategóriás chip, 2 GB RAM, a fenti kamerapáros és belső tároló, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor, ujjlenyomat-olvasó és Cat6 LTE-elérés társul, 8,9 mm-es fizikai kivitelben.


A Z3 Premium már egy nagyobb, 5,5 hüvelykes, 4K-felbontást támogató érintőképernyővel lesz elérhető, amivel a cég szerint a világon elsőként hódítják meg ezt a kategóriát. A pixelsűrűség 800 ppi felett lesz, ehhez itt is a Snapdragon 810 társul, ám a memória mérete 3 GB-ra ugrik, változatlan belső tárolóval és kamerákkal, de az ujjlenyomat-olvasó sem hiányzik innen. A fém kerethez 154,4 x 76 x 7,8 mm-es méret csatlakozik, a globális megjelenés novemberben várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Huh #6
    És a fejlődést a mai igényekhez képest értem, persze lehetne hardveresen is 32 gb ram meg 16 magos proci amivel sok kínai gyártó probálkozik, h kitűnjön a telefonjuk, de minek sok gamer pc-ben nincs olyan proci ami mostani telefonokban és látva a játékokat még ez is sok, mobil játékot meg sokszor programozni se tudnak vicces amikor egy egyszerű játék nem megy egy régebbi telefonon mert kevés neki mondjuk a 4 magos proci amikor számítógépen 100-szor különb játékok lazán elmennek 2 magoson is.
  • Huh #5
    Mért a samsung pl jobban fejlődik? Fél évente adnak ki már új telefont ennyi idő alatt már amúgy se lehet akkora dolgokat elérni, attól, h ez már az 5 alig pár éves még az 1 is. A másik, h milyen újdonságot akarsz? Szerintem a csúcs telefonok már elérték azt a szintet, h nem lehet komolyabb újdonságot csinálni hardveresen biztos nem esetleg szoftveresen lehetne, de igazából már abból is amit nem csinálnak meg a gyártók azt pár hét alatt vmi külső csapat összedobja. Ha megnézed majdnem minden gyártó egyhelyben toporog és látszat dolgokkal amik teljesen felesleges de nekem van ilyen dolgokkal akarnak kitűnni.
  • sakhalin #4
    Szánalmas.Hány hónapos a Z3+ ? három?
    PŐlus se ois ,se camera api2 support.Mindez gondolo negyed milláért...ÉS azok a kávák...
  • tomboy013 #3
    Nagyon szépek ezek a Sony Z telefonok. Sajnos az android miatt biztosan nem vennék ilyet, de akkor is nagyon tetszenek.
  • Tinman #2
    Szánalmas amit a Sony művel... egyszerűen nem hiszem el, hogy normálisak!

    Úgy gondoltam, hogy a Z1C után a Z5C-re már tényleg érdemes lesz váltanom, elvégre csak 5 generációról van szó, hát biztos van értelme váltani és nincs. Baromság váltani, ezek meg húzzák le magukat a klotyón. Barmok.

    Z1C vs Z5C

    - 720 felbontású kijelző mind a kettőnél
    - 21 vs 23 MP, na de ki ne szarja le a 2 MP-t, nem ez a lényeg
    - dettó mind a 2 por és vízálló
    - 2GB RAM mind a kettő esetében
    - 4 [email protected] vs 8 [email protected] ez nagy difi, DE! a kérdés, hogy mi a rossebbnek 8 mag egy COMPACT telóba? Hogy jobban melegedjen és merüljön? Ehhez képest nem sokkal nagyobb az akksi.
    - Steady Shot mint újdonság? WTF? Bent a Z1C-ben is!
    - 16GB vs 32GB belső tárhely, de mivel microSD kártya támogatás van, így fillérekért mehet bele bármekkora
    - 4k-t, 1080p@60FPS-t tud a Z1C is, mert amire a Sony nem volt képes, azt lazán megoldották mások...

    Ha a fenti cikkben a Z2C-t emlegetnék most, azt mondom fair, van fejlődés, de könyörgöm 5. generáció és semmi olyan, ami miatt a saját korábbi zászlóshajójukat az ember lecserélni? Kik dolgoznak ott? A saját termékeikkel nincsenek tisztában?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.09.02. 22:58:38
  • Montanosz #1
    de minek?