Berta Sándor

A Netflix konkurense lenne az Apple

A videostream-szolgáltatók saját készítésű műsorai egyre jobb minőségűek, ezt tartja követendő példának a kaliforniai konszern is.

Az Apple megirigyelte a Netflix, az Amazon Prime és a többi videostream-platform sikereit, s úgy tűnik, hogy saját készítésű filmekkel és a televíziós sorozatokkal jelenne meg ezen a területen. A szolgáltatások előnyei között vannak a minőségi felvételek és a rugalmasság, hiszen a felhasználók bármikor megállíthatják a lejátszását és ráadásul nem csupán egyetlen szolgáltatótól függenek. Pont ezeknek a cégeknek a sikere teszi lehetővé, hogy egyre több saját készítésű film és televíziós sorozat kerül képernyőre.

Az Apple felismerte, hogy ezekkel az anyagokkal komoly pénzre lehet szert tenni és az új szerepvállalással növelheti az elismertségét. A Variety magazin arról írt, hogy a társaság jelenleg is megbeszéléseket folytat a film- és a televíziós iparból származó partnerekkel, hogy sikeres egyeztetés esetén megbízást adjon a saját produkciók elkészítésére. A kész művek aztán az iTunes kínálatában lennének elérhetők. Ugyanakkor az elképzelést közel sem könnyű megvalósítani, ugyanis az Apple-t máris visszautasították egy saját autós műsor kapcsán. Az óriáscég a Top Gear stábját kérte fel műsorvezetőknek, de ők végül inkább az Amazon ajánlatát fogadták el.

A vállalat televíziós műsorokat is készítene, amelyeket exkluzív módon a beltéri egységén keresztül online lehetne megtekinteni. Ennek kapcsán is zajlanak az egyeztetések, de konkrét eredményt még nem sikerült elérni. A cég régóta kacérkodik a televízióval, és továbbítaná a felhasználói adatokat a partnereinek. Az átadott információk között lenne, hogy mikor és kik használják a szolgáltatást, illetve az is, hogy ők milyen műsorokat tekintenek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!