Berta Sándor

Az Amazon online műsorával tér vissza a Top Gear stábja

A BBC egykori sikercsapata új otthonra lelt az Amazon Prime videoplatformon.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May a jövőben exkluzív autós műsort készítenek a társaság számára és ezzel közvetlen vetélytársaivá válnak a BBC által újraindítandó Top Gearnek. A három férfi egyelőre három évadra írt alá, az első évadot 2016-ban kezdik majd el sugározni. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy mi lesz az új műsor neve, a Top Gear név jogai ugyanis a BBC tulajdonában vannak.

Az Amazon nem foglalkozott a Clarkson elleni kritikákkal, hanem csak az érdekelte, hogy sok rajongójuk van, aki nem akart lemondani a kedvenc műsoráról. Mint ismeretes, márciusban felfüggesztették a Top Gear műsorvezetőjét és a műsort is, miután Clarkson megpofozta a Top Gear egyik producerét. A műsor leállítása ellen sokan tiltakoztak, nem egészen egy nap alatt 380 ezren írták alá azt a petíciót, amely követelte a BBC egyik legnépszerűbb műsorvezetőjének a visszahelyezését eddigi munkakörébe és a műsor folytatását. Ennek ellenére a brit közszolgálati médiatársaság március végén kirúgta a műsorvezetőt. Clarkson nélkül nem vállalta a folytatást a Top Gear másik két frontembere, James May és Richard Hammond sem. Az ügy Nagy-Britanniában és világszerte is komoly vihart kavart, mivel a műsort - a BBC saját statisztikái szerint - 214 országban, vagyis gyakorlatilag az egész világon sugározták, és hetente 350 millióan nézték. Forgalmazása a BBC-nek becslések szerint évi 50 millió font (22 milliárd forint) bevételt hozott.

Jay Marine, az Amazon Prime Video európai piacért felelős alelnöke közölte, hogy a felhasználók visszakövetelték a csapatot a képernyőre és örülnek annak, hogy ezt ők tehették lehetővé. A menedzser azt viszont nem árulta el, hogy mennyibe került a stáb szerződtetése. A London Evening Standard által idézett bennfentes annyit mondott, hogy jelentős összeget fektettek be a projektbe. Jeremy Clarkson úgy kommentálta a meglepően gyors visszatérését, hogy úgy érzi magát, mintha egy kétfedelű repülőgépből átszállt volna egy űrhajóba. James May pedig hozzátette, hogy részei lettek az új okostévés korszaknak és mindez kissé ironikus.

A trió már korábban jelezte, hogy máshol és más címmel, de újrakezdi az autós showműsort, de a rajongók eddig csak találgathatták, hogy hol és mikor láthatják viszont kedvenc programjukat. A BBC elemzése szerint Clarkson és stábja okos döntést hozott, az Amazonnak ugyanis nem kell figyelembe vennie az autóipari hirdetők részéről esetleg megnyilvánuló nyomást, másrészt a csapat így megkerülheti azt a szerződési kitételt, amely előírta, hogy ha a BBC-nél megszűnik alkalmazásuk, más nagy-britanniai székhelyű hagyományos műsorszóró céghez két évig nem szegődhetnek el. Mindemellett a stáb már bizonyított az online műsorszolgáltatási műfajban, mégpedig a BBC iPlayer nevű internetes műsorvisszajátszó felületén, amelyen tavaly a 20 legnézettebb program közül nyolc a Top Gear egy-egy epizódja volt.

Clarksonéknak egykori munkaadójuk támaszt majd konkurenciát jelent, a Top Gear ugyanis jövőre szintén újraindul. Az új frontember Chris Evans, a BBC veterán rádiós és televíziós műsorvezetője lesz, és a stábban állítólag helyet kap Jenson Button Forma 1-es autóversenyző is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #16
    Ezen ne lepődj meg, mert a faszi egy primitív suttyó. Egyébként egyetértek, ilyen ostoba véglénynek semmi keresnivalója a médiában.
  • Tikal #15
    Jövőre okosabbak leszünk mikor látjuk majd a számokat, vagyis hogy mennyire esett vissza a Top Gear nézettsége az új csapattal, persze az is lehet hogy működni fog...
  • Etinger #14
    Én is amondó vagyok, hogy Clarkson viselkedése elfogadhatatlan, és nyilván voltak más stiklijei is ezen felül, de mindettől függetlenül azt mondom még így is hiba volt lepasszolnia a műsort a BBC-nek. Egyértelmű, hogy az sosem jó ha valaki kiskirálynak képzeli magát, de ettől függetlenül valahogy meg kellett volna ezt oldani. Nyilván osztottak szoroztak és úgy látták nem éri meg. Ez van.
  • Tikal #13
    LOL, valóban, ő egy senki :)))
  • Ender Wiggin #12
    A három közül Clarkson az egyetlen, aki nem "alkotott" semmit újságíróként. A szereplése kimerült az amerikai autók pocskondiázásában és a rombolásban. Hammond, de főleg May rengeteg jó műsort készített a TG-n kívül is.
    A TG meg az utóbbi 5 évben önismétlés és az előre megírt, humortalan álreality szégyene.
  • cateran #11
    16 ora folyamatos melo es mar 7-8 oraja nem evett? Durva, csoda, hogy tulelte (az ugye vilagos, hogy olyan nincs, hogy 16 ora FOLYAMATOS forgatas? Se cigiszunet, se wcszunet, se semmi...ja, persze) U.K. pedig a pubok, ettermek, takeawayek hazaja....ez igy egy az egyben suket duma...
    A BBC helyesen cselekedett es tiszteletremelto, mert elorebb helyezte a munkatarsak testi epseget a profitnal (megis milyen pelda lett volna, ha elengedik a dolgot? Ki akarna olyan helyen dolgozni, ahol megverhetik, mert csak...?)
    Az Amazon meg...ha olyan lesz a musor, mint az angol szallitoceguk, akkor epic fail lesz :D

    Amugy "Mindemellett a stáb már bizonyított az online műsorszolgáltatási műfajban, mégpedig a BBC iPlayer nevű internetes műsorvisszajátszó felületén, amelyen tavaly a 20 legnézettebb program közül nyolc a Top Gear egy-egy epizódja volt."
    Ennek mi koze barmihez is? Plane az online musorszorashoz? Ha valami fis-fos reality show-t a tvpremier utan 2 hettel meg lehet nezni webes feluleten, illetve online is, akkor a mindjart online musorszorasu show lesz? Youtubeon is fent vannak..akkor?
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.07.31. 18:11:31
  • NEXUS6 #10
    Méxép!
    XD
  • Amiga #9
    Ha engem pofozna meg a főnököm, ott helyben kibasznám az ablakon jogos önvédelemből.
  • NEXUS6 #8
    Lehet, hogy tuskó macsóskodás, de milyen férfi az, aki úgy lesz híres, hogy na ő volt az a producer, aki nem tudta megvédeni magát, és egy kivénhet pojáca felpofozta?

    Ha velem csinálja ez a tahó, akkor inkább kussolnék, nem hogy erre hivatkozva kirúgatom.

    Mert ugye ez a krapek most megint milliós nézőszámot csinál, a Bébécé meg szívja a fogát, hogy náluk maradt viszont az igazság, meg egy kis vuzi producer, akit eddig se és ez után se fog senki ismerni. Ja és mindenki röhög az egész ciki ügyön és kivált a Bébécé hülyeségén.
  • Tikal #7
    A műsor jó amit csinál, szóval az emberek leszarják, hogy viselkedik műsoron kívül. Engem sem érdekel hogy felpofozta a producerét. Ha valami pedofil genyó lenne akkor nem nézném, és mások se, de mert lebaszott egy pofont valakinek, hát lesz...om.