Gyurkity Péter

Hajlítással vezérelhető egy új okostelefon

Bemutatkozott az első olyan telefon, amely a hagyományos opciók mellett hajlítással is vezérelhető.

A Touch Taiwan 2015 elnevezésű rendezvényen augusztus végén végén több érdekes megoldást is bemutattak az ott megjelent gyártók, ezek között pedig felbukkant az AUO megoldása, amely hajlítható kivitelben érkezik, ezáltal pedig a vezérlés terén is új opciót kínál.

A szintén tajvani cég egészen pontosan egy rugalmas AMOLED-panelt mutatott be a rendezvény látogatóinak, amely először a különböző kínai lapokban bukkant fel. A mellékelt képeken és a rövid animáción jól látszik, hogy prototípusról van szó, amely a gyártó elmondása szerint az első körben 5 hüvelykes méretben, 720p felbontással áll a kísérletező kedvűek rendelkezésére, akik hat különböző módon próbálhatják meg az egyes alkalmazások vezérlését.

Az AUO illetékesei szerint a megoldás törhetetlen, nem kell tehát attól tartanunk, hogy az erős hajlítgatás miatt előbb-utóbb tönkretesszük a készüléket, bár itt nyilván nem végleges, a kereskedelmi forgalomba szánt termékről, hanem mindössze egy, a koncepciót igazoló fejlesztésről van szó. Az említett felbontáshoz 295 ppi pixelsűrűség társul, ám ez a jövőben könnyen skálázható lesz, így sem a nagyobb, sem pedig a kisebb változatok nem maradnának ki a körből. A panel 0,2 mm vastag, ezt akár tábla PC-kbe is integrálhatjuk, esetükben pedig rögtön felmerül, hogy az egyik oldal meghajlításával érhetnénk el a lapozási funkciót.

Az még egyelőre kérdés, hogy a fejlesztés mikor jelenhet meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lodoviktrema #1
    Én hajítással vezérelhetőt szeretnék.