Gyurkity Péter

Lenyűgöző telefont ígér a Nextbit

A kicsinyke cég a Cyanogen segítségével harapna ki egy méretes szeletet a tortából.

A HTC és a Google egykori munkatársai által alapított Nextbit már hetekkel ezelőtt jelezte, hogy egy érdekes és sokak számára minden igényt kielégítő okostelefonon dolgozik, amely egy alapvető fordulatot jelent a vállalkozás életében, hiszen eredetileg kizárólag szoftveres fejlesztésekre koncentráltak. Most megerősítették, hogy egy "lenyűgöző" készüléken munkálkodnak, amely szeptember elején mutatkozna be.

A hivatalos oldalon rögtön szembetűnik a fontos dátum, amely egyben a főbb részletek megismerésének határideje, az eddigi nyilatkozatok alapján legalábbis erre következtethetünk. Több portál is beszámolt arról, hogy a cég vezetői a napokban újból kiemelték a telefon érdekességét és a szokásostól eltérő jellegét, bár a részletekről egyelőre hallgatnak - annyit azért elárultak, hogy a belső tároló helyett szinte minden téren a felhő-platformra támaszkodnak majd, vagyis az online jelenlét különösen fontos lesz a felhasználók számára.

A cég elképzelése szerint az új zászlóshajó a prémium kategóriás készülékek új osztályát nyitja majd meg az Android táboron belül, ennek legfőbb jellemzője pedig a 300 és 400 dollár közötti kereskedelmi ár lenne. Tulajdonképpen ide sorolhatjuk az OnePlus 2 és a Moto X Style okostelefonokat is, de ígéretük szerint a többi megoldással ellentétben saját fejlesztésük az idő múlásával még gyorsabb és még kényelmesebb lesz, amit a folyamatos fejlesztéssel és a frissítésekkel érnének el. A csapat tagjai között ott van Scott Croyle, aki a HTC One-sorozat elindításában is szerepet játszott, de a Cyanogen alapító tagjai sem hiányoznak innen - nem véletlen, hogy a cég komoly partnerként érdekelt a projektben.

Ahogy említettük, a Nextbit szeptember első napján mutatja majd be megoldását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!