Gyurkity Péter

Itt az Xperia C5 Ultra és az Xperia M5

A Sony a pletykáknak megfelelően bemutatta új párosát, amelyek a képkészítésre fókuszálnak.

Nem is olyan régen mi is jeleztük, hogy a Sony egy újabb párosról rántaná le a leplet augusztusban, bár akkor még a jól értesültek csúcskategóriás megoldásokat emlegettek. Ehelyett két középkategóriás változatot ismerhetünk most meg, amelyek azonban igencsak kellemes jellemzőkkel futottak be.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy az Xperia C5 Ultra egy meglehetősen nagy, kereken 6 hüvelykes IPS-kijelzővel jelenik meg, amelyet az 1080p felbontás, a 64 bites, nyolc magot kínáló MediaTek MT6752 chip, az ARM Mali760 MP2 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 2930 mAh-s, nem cserélhető akkumulátor egészít ki. Mindkét oldalon egy 13 megapixeles, Exmor RS szenzorral ellátott kamera dolgozik, amelyek megfelelő minőséget produkálnak - a cég egyértelműen erre a párosra helyezi a hangsúlyt.

Az Xperia M5 tulajdonképpen az M4 Aqua frissítéseként fogható fel, a maga 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőjével, a 64 bites, 2 GHz-en futó MediaTek MT6795 chippel, a 3 GB memóriával, a 16 GB-os, tovább bővíthető belső tárolóval, valamint a 2600 mAh-s akkumulátorral. A hangsúly itt a hátoldali 21,5 megapixeles f/2.2 kamerán van, amely a gyors hibrid autófókusz révén mindössze 250 ms alatt elvégzi feladatát, de a 4K-videók rögzítése sem jelent gondot. Az előlapon egy 13 megapixeles példány kapott helyet, míg az IP65/IP68 minősítés révén a por és a víz ellen is kellő védelmet kapunk. A szoftveres oldalon természetesen az Android 5.0 Lollipop fut, amely az Xperia felülettel egészül ki.

A két okostelefon még a hónap közepén megjelenik, az ár kapcsán az M5 esetében 360 eurós szintről pletykálnak. A dual-SIM változatokat mindkét esetben biztosítja majd a gyártó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!