Gyurkity Péter

Novemberben jöhet a Windows 10 Mobile

Az asztali példányt novemberben követné az új testvér, de a készülékek frissítési listája már elérhető.

Július 29-én hivatalosan is megjelent az új Windows operációs rendszer, ezzel pedig kezdetét vette a frissítési láz legújabb kiadása. A hordozható készülékek tulajdonosai egyelőre kimaradnak ebből, hiszen a nekik szánt változat csak ősszel, a legújabb információ szerint pedig egészen pontosan novemberben várható.

Erről egy dél-afrikai rendezvényen beszélt Anthony Doherty, a cég ottani részlegének Windows and Surface divíziójáért felelős cégvezető. Kijelentette, hogy november táján számíthatunk a Windows 10 Mobile felbukkanására, ennek kódja még nem végleges, és éppen ennek köszönhető, hogy az Android és iOS alá szánt alkalmazások is megjelentek már a cég háza táján. Az átszervezésekről és leépítésekről szólva kiemelte, hogy a legtöbb esetben duplikált állásokat és felelősségeket szüntettek meg, ezek pedig már jó ideje várattak magukra.

A Microsoft időközben elérhetővé tette a frissítésre kijelölt Lumia okostelefonok listáját is, ebből pedig rögtön kiderül, hogy a mindössze 512 MB RAM-ra támaszkodó Lumia 520 és a Lumia 630/635 hiányoznak innen. Az ingyenes opciót megkapó telefonok között azonban szerepel a Lumia 430, a 435, az 532, az 535, az 540, a 640, a 640 XL, valamint a Lumia 735, 830 és 930. Az azonban még nem világos, hogy ezek rögtön a megjelenéskor részesülnek-e majd az új verzió újításaiból, mint ahogy azt sem tudjuk, hogy a lista a későbbiekben kibővülhet-e.

A cég viszont dolgozik az androidos gyártók bevonásán is, egyik programjuk keretében a Xiaomi készülékein próbálják ki az új szoftvert, ezzel kapcsolatban pedig a jövőben szintén előrelépés várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bdzsana #11
    A WP próbál megújulni? És mivel? Hogy a menüjéből kiszedi a kategóriák és formázatlan szöveghalmazokon kell görgetni? A WP jelenleg próbál felkapaszkodni az Android és az IOS mellé. Én nem vagyok se Android fan se IOS fan, sőt WP-m van. Látom benne a potenciált de még akkor is kiforratlan. A fent említett UI problémák mellett ott van még az, hogy a népszerűbb mobil appok alig 10%-a található meg windowson. A Store is egy katyvasz, nincsenek rendes világos kategóriák és listák, mint a konkurenciánál. Az app letöltés tök random sebességgel jön, néha percekre megakad, sőt gyakran hibát is dob. A kapcsololódó szolgáltatások pl. az Xbox Live is rohadt lassú. Hasonló alkalmazásoknál IOS-en és Androidon felugrik egyből a Play Game Services vagy a Game Center és egy kattintással be vagyok jelentkezve. XBoxnál minden egy évig tölt. Nem csak telefonon PC-n is.
    W10-nél már elég sok mindent javítottak, de azért még mindig van hová fejlődni.
  • tomboy013 #10
    Nem tudom miért baj az ha valaki végre hanyagolni akarja a passzív ikonhalmazt, meg a giccses widgeteket. Szerintem milliószor igényesebb mint bármelyik oprendszer kezelőfelülete, de ezen ne vesszünk össze, nem is kell mindenkinek ezt használni. Szerencsére nem mindenki átlagos :)
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2015.08.06. 16:38:46
  • formax #9
    Valaki szóljon már a Microsoftnak, hogy ez a csempés felület ronda... Amíg ez nem változik, biztos nem lesz ilyen telefonom.
    Aláírás:
    Átlagvevő
  • tomboy013 #8
    Ez alapján a hozzászólás alapján inkább az látszik, hogy valószínűleg te nem fogtál még a kezedben WP telefont, vagy ha igen az még a WP7 környékén lehetett jó pár évvel ezelőtt. Hangerőt lehet külön az alkalmazásokhoz és értesítésekhez állítani (igaz ezen lehetne még finomítani), az ébresztő hang ereje meg fix, tehát ha lenémítod a telefont az akkor is hangosan fog csörögni. BT tökéletesen működik fájl átvitelnél és headseteknél is, sőt némelyik bluetooth billentyűzetet is kezel (Win10-zel mind tudni fogja). Az, hogy nem tud együtt rezegni és csörögni a telefon az meg nem a WP sara mert a HTC-k esetében működik a dolog.
    Youtube app meg mindig is volt rá, csak nem hivatalos. Az meg a Google hibája, hogy szándékosan korlátozza a WP felhasználókat. De pl. egy Tubecast app sokkal jobb a gyári droidos app-nál is.
    Egyébként iOS is ugyanúgy meg tud fagyni mint a WP, meg csinál kacifántos dolgokat, bár hozzáteszem a 920-as és 930-as telefonomnál nem emlékszem ilyen esetre, de olvastam már olyat, hogy WP-s teló is fagyott meg (főleg az alsókategóriás modellek).
    Mellesleg ha már hozzászólsz egy témához, akkor legyen tapasztalatod az aktualitásokról is, ne egy 3. éve nem fejlesztett (és ma már nem is támogatott) rendszer alapján ítéld meg az utódot.
  • pixx #7
    "Az MS az utobbi evek leginnovativabb cege. WP az iOS-sel es az Androiddal szemben valoban probal megujulni, es nem ragadtak le az 5 evvel ezelotti trendeknel."

    Nem tudom szerintem te még életedben nem fogtál a kezedben WP telefont. De mikor olyan alapdolgok hiányoznak, a rendszerből, hogy egy fajta hangerő van mindenhez hozzá rendelve. A telefon csörög 3-t, majd utána rezeg. BT van benne, de szinte semmit nem hajlandó felismerni. Akkor azt mondom, hogy nem a marketinggal van a baj, hanem a rendszerrel.
    3 hónapig volt az asszonynál, aztán este levette a hangerőt, mert tesója nyaralást beszámólót tartott neki viberen keresztül, reggel meg ébresztett a telefon, csak nem hallotta, mivel egy hangerő van mindenhez.

    UI nagyon jó ezt nem vitatom, stabilabb, mint az android, de meg tudd fagyni a rendszer. Az is volt két csoda HTC, meg Sony. Tavaly kapott az asszony egy Iphonet, azóta, boldog, én meg nyugodt.

    5 év alatt nekem összesen 2x fagyott le az Iphonem. Lehet maradi a rendszer, de beton stabil. És nekem ez a fontos.

    Tényleg van már youtube app rá, vagy még mindig böngésző nyitja meg, a kamu app?
  • slickboy #6
    Az Xbox-nál is mindenki röhögött a Microsofton az elején aztán megcsinálták. Meg fogják csinálni a Windows Phone-nal is.
    Az UI-ét merték másmilyenre csinálni, szándékosan szöveges, ikonmentes, flat design, könnyű szoftveresen meghajtani. Akinek csilivili tamagocsi kell, vegyen androidot.
  • tomboy013 #5
    Ez jó volt :D
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2015.08.05. 18:07:20
  • ugh #4
    Ha wp cikk akkor kanyarojani a troll...

    Nem gondolod jobb idotoltes lenne inkabb hokiznod mint baromsagot irogatni?
    Egy mukodeskeptelen dolog van itt jelen pillanatban, ez pedig az agyad...
  • Sequoyah #3
    Na most jol beszoltal mi?:)
    Az MS az utobbi evek leginnovativabb cege. WP az iOS-sel es az Androiddal szemben valoban probal megujulni, es nem ragadtak le az 5 evvel ezelotti trendeknel.

    A legnagyobb problema a marketinggel van. Megcsinalhatjak ok a tokeletes rendszert is, ha a CairoJack-felek lefikazzak gondolkozas nelkul, es mindenki inkabb a menonek reklamozott iPhone-t veszi. Az MS manapsag nem divatos, ez a fo bajuk, ezzel joreszt megfelelo marketinggel lehet seginteni. Persze ha mogottuk ott van a termek is.
  • CairoJack #2
    Kíváncsi vagyok, hogy az MS tényleg hajlandó a végtelenségig pumpálni a WP-be a dollár milliárdokat, és zokszó nélkül benyelik a veszteséget, vagy előbb utóbb rájönnek arra, hogy működésképtelen az egész koncepció, és csinálnak egy használható OS-t, vagy esetleg feladják az egész szánalmas szenvedést és áttérnek más OS-re?