SG.hu

Webes kábítószer-árusokat fogtak el

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy bűnszövetségben működő csoport valamennyi tagját elfogták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat - szabadlábon hagyásuk mellett - hat magyar állampolgár ellen. Az interneten illegálisan kereskedő csoport tagjait 2015. július 16-án az ország több pontján összehangolt akció keretében fogták el a rendőrök az Europol közreműködésével.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a bűnszövetségben működő csoport tagjai weboldalakon legálisnak hirdetett "herbál" és "füstölő" alapanyagokat - főleg spanyolországi címeken keresztül - Kínából rendelték, majd anyagi haszonszerzés céljából 2014 júliusa óta folyamatosan továbbértékesítették. A nyomozóknak információi szerint ez a csoport is árusította az a "FACEBOOK" tablettát is, amelytől korábban tucatnyi fiatal lett rosszul.


A gyanúsítottak a vagyonkimentés érdekében spanyol gazdasági társaságot is alapítottak, illetve az alapanyagok ellenértékeként több tízmillió forintot utaltak kínai címzetteknek, ezért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyolc bankszámlát zár alá vett, valamint intézkedett az érintett weboldalak elérhetetlenné tételéről is. A magas életszínvonalon élő elkövetők legális jövedelemmel nem rendelkeznek, adóbevallási és adófizetési kötelezettségüket évek óta nem teljesítik, ezért a rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt.

A házkutatások alkalmával a nyomozók lefoglaltak egy tablettázó-, és két kapszulagépet, tablettákat, porokat, az előállításhoz használt eszközöket, ékszereket, valamint egy Chevrolet Camaro típusú gépjárművet is. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást - igazságügyi vegyészszakértő bevonásával - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!