Berta Sándor

Megjelent a Sailfish 2.0, érkezik a Jolla táblája

A mobil operációs rendszer új verziója gyorsabbá teheti a kompatibilis eszközöket.

A Jolla a sanghaji Mobil Világkongresszuson mutatta be a Sailfish OS 2.0-t, amely a fejlesztők szerint a mobil operációs rendszer eddigi legnagyobb továbbfejlesztése. Az új szoftver kezelőfelületét a módosított dizájn jellemzi, amelynek elsődleges célja, hogy a multitasking gördülékeny legyen. Emellett nagy hangsúlyt fektettek a stabilitás és a teljesítmény növelésére. A frissítéssel a Jolla felkészült a táblagépe érkezésére is, amely július végén várható és amely az Intel Atom 3700 típusú chipjére épül majd.

A cég közölte, hogy a Sailfish 2.0 fejlesztésekor figyelembe vette az összes visszajelzést, ötletet és észrevételt, amelyeket a together.jolla.com oldalon írtak le a felhasználók. A Sailfish egyik legnagyobb előnye az, hogy képes futtatni az Androiddal kompatibilis alkalmazásokat. Nos, a módosítások ellenére ez a jövőben is megmarad. A vállalat elkészítette a Sailfish-készülékek referenciaplatformjait is, amelyeknek köszönhetően a partnerei gyorsabban értékesíthetik a kínált okostelefonokat és tábla PC-ket. A Sailfish támogatja a Qualcomms Snapdragon 200, 600 és 800 típusú rendszerchipeket, ezáltal számos kategória fedhető le.


A Jolla ezenkívül bejelentette azt is, hogy sikerült megállapodnia a Sailfish első licencpartnerével, amely az Intex Technologies, ez a második legnagyobb indiai okostelefon-gyártó. A társaság jelezte, hogy már az idén piacra akarja dobni az operációs rendszert futtató eszközeit. Az indiai kapcsolatot a Sailfish India megalapítása is erősítheti. Ez egy olyan kezdeményezés, amely egy regionális mobilökorendszer kialakítására irányul és a partnerek között van az Intex Technologies mellett a Times Internet, India legnagyobb médiakonszernje, valamint a Snapdeal, amely a legnagyobb helyi online piactér.

A Jolla hosszú távon azt reméli, hogy a Sailfish OS az Android, a Blackberry, az iOS és a Windows Phone európai alternatívájává válhat. Nemrég írtunk arról, hogy kettéválik a cég. A nagyobb siker érdekében külön részleg foglalkozik majd a szoftverrel és a hardverrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!