Berta Sándor

Bánja az Amazonnal kötött szerződését Woody Allen

A rendező úgy vélte, hogy nem ő a megfelelő ember az Amazon stream-sorozatának elkészítésére.

Woody Allen finoman szólva sem örül annak, hogy néhány hónappal ezelőtt rábólintott az Amazon Studios ajánlatára és elvállalta egy olyan sorozat elkészítését, amelynek az egyes részei 30 percesek lesznek. A rendező akkor azt nyilatkozta, hogy nem tudja, hogy került ebbe a helyzetbe, nincsenek ötletei és azt sem tudja, miként fogjon majd hozzá a munkához. Szerinte Roy Price, az Amazon Studios alelnöke megbánja majd a szerződtetését.

A filmes szakember a cannes-i filmfesztivál után adott interjút, amelyben elmondta, hogy mióta elfogadta az ajánlatot, minden másodpercet megbánt. Ennek oka azonban nem igazán a partnerekben rejlik, hanem a feladatban, ugyanis úgy azt érzi, hogy nem képes megbirkózni azzal. Hozzátette: az elmúlt évtizedekben nagyon sok tapasztalatra tett szert a filmkészítésben, de nincsenek tapasztalatai a sorozatok forgatásával kapcsolatban.

A helyzetet súlyosbítja Allen szerint, hogy nem tud semmit sem kezdeni azzal a kifejezéssel, hogy stream-sorozat és az elmúlt évtizedekben egyetlen televíziós sorozatot sem nézett meg. Nem csoda, hogy aggódik amiatt, hogy csalódást okoz a megbízóinak. Egyszerűen abból indult ki, hogy játékfilmet fog forgatni, amit aztán hat részre oszt fel - csak később jött rá, hogy ez nem működik majd. A rendező közölte, hogy sok pénzt kap a sorozatért, ezért azt reméli, hogy az Amazonnak a végén az lesz a véleménye, hogy az alkotás minden centet megért. A leginkább amiatt aggódik, hogy az Amazon Studios azt gondolhatja a munkájáról, hogy mennyi pénzt és szabadságot adtak neki és csupán ennyi, amennyit cserébe adni tud?

Az Amazon képviselői az elmúlt másfél évben állandóan egyeztettek vele és próbálták meggyőzni a munka elfogadásáról, a végén pedig már azt ajánlották neki, hogy azt csinálhat, amit akar, nem kell magát tartania a cég terveihez. A környezetében lévők mindegyike arra ösztönözte, hogy fogadja el az ajánlatot és azt kérdezték tőle, hogy mit veszíthet. Eddig egyébként semmi sem szivárgott ki a sorozatról, sem a címe, sem a tartalma nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!