Berta Sándor

Bővítené csehországi üzemeit a Foxconn

Együttműködési megállapodást köt a cseh kormány és a tajvani IT-konszern, újabb szerelőcsarnokok nyílnak.

A Foxconn komoly beruházásokra készül az európai uniós tagállamban - jelentette be a cseh ipari és kereskedelmi minisztérium. Az elképzelések között szerepel a Pardubice és Kutná Hora melletti létesítmények bővítése, majd teljesen automatizált működésre való átállítása. A beruházás keretében korszerűsítik az üzemet, így az megfelel majd a digitalizált gyártás, az Ipar 4.0 követelményeinek is. Emellett a társaság létrehoz egy új kutatási- és fejlesztési központot, amely állítása alapján teljesen új szint elérését teszi lehetővé Európában. A vállalat ezenkívül optimalizálni kívánja a logisztikát, hogy javítani tudja a Kínába irányuló exportot.

Jan Mládek cseh ipari és kereskedelmi miniszter kiemelte, hogy a tajvani gyártóval való együttműködés pozitív hatással lesz a teljes cseh gazdaságra. Több ezer új munkahely jön létre a magasan képzett szakemberek számára és ezzel párhuzamosan nőhet Csehország exportja is. Az együttműködési megállapodást a tervek szerint július 21-én írják alá. A Foxconn évente körülbelül 120 milliárd korona bevételt könyvel el Csehországban, ezzel az ország hatodik legnagyobb cégének és második legnagyobb exportőrének számít. Az utóbbi lista első helyén a Skoda található.

A Foxconn csehországi gyárairól 2013 szeptemberében vált ismertté, hogy ott is rosszak a munkakörülmények, amelyek alig különböznek az Ázsiában tapasztaltaktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!