Gyurkity Péter

Nem hagyja el a mobilpiacot a Sony Mobile

Erre tett ígéretet a cég első embere, aki szerint a korábbi hírek puszta spekulációra épültek.

Még februárban számolt be a Reuters arról, hogy felmerült a Sony Mobile, pontosabban az okostelefon-részleg értékesítése, ezzel együtt pedig a japán óriás végleg elhagyná a piacot. Ez ugyan már akkor sem volt teljesen egyértelmű, Kazuo Hirai vezérigazgató mintha szándékosan fogalmazott volna némileg homályosan, most azonban egyértelmű válasz érkezett a találgatásokra.

Hiroki Totoki, a Sony Mobile elnök-vezérigazgatója, a napokban az Arabian Business portálnak adott egy hosszabb interjút, amelyben kitért a cég esetleges értékesítésére. Ebből kiderül, hogy nem tervezik az eladást, mi több, egyben ígéretet is kaptunk arra, hogy a Sony "soha nem hagyja el" a szegmenst, vagyis továbbra is kitartanak az Xperia család és az egyéb hordozható megoldások mellett. Totoki szerint az eredeti hír puszta spekuláció volt, amely az üzletág tavaly felmutatott nagy veszteségéből eredt.

Szerencsére a kép nem annyira egyértelmű, mint ahogy arra a fő számok láttán következtethetnénk. A tavalyi nagy veszteség leginkább az egykori közös leány Ericsson által birtokolt részének megszerzéséből adódott, ennek jó részét ugyanis a piaci viszonyokra tekintettel leírták, ami a könyvelésben egy hatalmas negatív számot eredményezett. Az aktuális üzleti folyamatok ennél sokkal jobb eredményt mutattak, vagyis nincs szó arról, hogy a Sony számára katasztrófa lenne a további kitartással kapcsolatos döntés.

Természetesen - ahogy eddig is -, a cég elsősorban a kamerák területén teljesít jól, de az itt elért minőséget szeretnék a többi jellemzőre is kiterjeszteni, hogy a vásárlók a kijelző, vagy akár a hangzás területén is garanciának vegyék a Sony nevét. Hogy ez mennyiben sikerül, az majd csak az elkövetkező években derül ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!