SG.hu

Vásárlók bankkártyaadatait lopta egy budapesti bolti eladó

A férfi eladóként dolgozott egy üzletben, ahol hónapokon keresztül lopta a vásárlók adatait és jogosulatlanul terhelte bankszámláikat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat G. Benjámin 24 éves budapesti lakossal szemben csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015 februárjában és márciusában összesen 18 alkalommal használta fel illetéktelenül mások bankkártyáját interneten való vásárlásai során. A gyanúsított az ehhez szükséges adatokat egy Budapest V., Báthory utcai üzlet eladójaként a bankkártyás fizetések alkalmával szerezte meg a sértettektől. A csalás elkövetése során a plasztik kártyák minden esetben a sértettek birtokában maradtak, azokról a kártyaadatokat G. Benjámin észrevétlenül olvasta le egy általa készített eszköz segítségével.


A rendőrök a férfit a széleskörű nyomozás eredményeként beazonosították, majd 2015. július 1-jén elfogták. G. Benjámin gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ragnaar #4
  Talán akkor hasznosak ezek a kártyáról csak fizikailag leolvasható adatok, hogy ha a kártya fizikailag nincs a használónál, csak a kártyaszám stb. elektronikus adatok, akkor azt nem tudja használni, azaz, ha adathalász szerzi meg a kártyaadatokat akkor a fizikailag leolvasható adatok nélkül nem tudja leüríteni a kártyát (bár az is igaz, hogy ügyes adathalász ellophatja azokat is, hiszen a tulaj valószínűleg már beírta valamikor vásárláskor )..
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.06. 12:10:17
 • daz_rhein #3
  Sosem értettem, hogy miért kell ráírni minden hitelesítéshez szükséges adatot a kártyákra? Lehetne valami e-PIN (pl.: a CVV2 helyett), ami az internetes vásárlásokhoz kell (és nincs rajta a kártyán), ezenfelül meg kötelező SMS-es visszaigazoló kód.

  A másik meg hogy minek kell a név, lejáratidátum stb mezőket kitölteni a netes vasárlás során? A kártyaszám (gondolom) egyértelműen azonosítja a kártyát a vásárlási művelet meg attól nem lesz biztoságosabb, hogy több olyan adatot kell megadni, ami rajta van a magán kártyán.
 • Meridian #2
  Nem, hanem ez egy zsidó. (benjámin...)
 • Gauge #1
  Paraszt