Berta Sándor

Here Maps - jobb ajánlatokra vár a Nokia

A finn távközlési konszern nem akarja elsietni digitális térképszolgáltatása eladását.

Mint ismeretes, a Nokia Here Maps vonzó felvásárlási célpont, amelyért a Facebook, számos pénzügyi befektető társaság, német autógyártók (a BMW, az Audi és a Daimler), valamint az Uber is bejelentkeztek. Az Uber nemrég emelte is a tétet, ráadásul egyre több kínai cég és pénzügyi befektető érdeklődik a platform iránt, amelyért a Nokia legalább 3 milliárd eurót akar kapni.

Rajeev Suri, a társaság vezérigazgatója pontosan tisztában van azzal, hogy a digitális térképszolgáltatás iránt komoly érdeklődés van, azonban kifejtette, hogy szeretnének időt hagyni maguknak a döntésre és még jobb ajánlatokat várnak. Amennyiben az újabb ajánlatok nem lesznek elég magasak, akkor még mindig határozhatnak úgy, hogy a tulajdonukban marad a Here Maps. Az eddig beérkezett ajánlatokról június közepén dönthetnek.

Ugyanakkor a Here Maps megtartása igen valószínűtlen lépésnek tűnne, ugyanis az Uber és a Baidu ajánlata túl komoly ahhoz, hogy a Nokia menedzsmentje egyszerűen figyelmen kívül hagyja. A platform felvásárlása nem véletlenül ennyire vonzó téma, hiszen a vezető nélküli autózásban komoly szerep jut a navigációs és a térképszoftvereknek, amelyek a gépkocsiknak lehetővé teszik a célok önálló megtalálását és amelyekre a különböző vezetőt segítő rendszereknek is szükségük van. A Here Maps pedig pont ezeken a területeken meghatározó. A Here HD Maps például lehetővé teszi, hogy a járművek 10-20 centiméteres pontossággal pozicionálják magukat.

A Nokiának számos partnere van az autóiparban, köztük például a Volkswagen, amely az idén 173 000 VW Golfot lát majd el a Here Maps szoftverével. A logikus lépés tehát elvileg az lenne, ha végül a német autógyártók csoportja vásárolhatná fel a digitális térképszolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!