Berta Sándor

Együttműködik az Apple és a Nokia

A két cég bejelentette, hogy megállapodtak a korábbi szabadalmi vitájukban, egyúttal a jövőben kooperálni fognak.

A felek megkötöttek egy közelebbről nem részletezett szabadalmi megállapodást és eldőlt az is, hogy a Nokia egyszeri előzetes összeget kap az Apple költségvetéséből. A társaság az egyezség időtartama alatt további pénzeket is ki fog fizetni. A pénzügyi részletek ugyanakkor nem ismertek, csak azt lehet tudni, hogy a különböző összegek az esztendő második negyedévétől érkeznek be a Nokia folyószámlájára.

Az Apple ismét elérhetővé teszi majd a Nokia hálózatba kötött egészségügyi termékeit. Ezeket a vállalat korábban, a Nokia keresetének beérkezésekor vette ki a boltjai kínálatából. A Nokia mindezekért cserébe vállalta, hogy megfelelő hálózati infrastruktúrával és szolgáltatásokkal látja el a kaliforniai konszernt. Egyúttal döntés született arról is, hogy azért, hogy az új partneri kapcsolat a jövőben is működjön és nyereséges legyen mindkét fél számára, az illetékes vezetők rendszeresen találkozni fognak. Az egészségügy területén szintén megvalósulhat a két társaság között az együttműködés.

A Nokia és az Apple közötti szabadalmi vita tavaly év végén kezdődött. A Nokia azzal vádolta meg az Apple-t, hogy a termékeivel, elsősorban az iPhone és az iPad készülékeivel összesen 32 olyan szabadalmát sértette meg, amelyek kijelzőkre, felhasználói interfészekre, szoftverekre, antennákra, chipsetekre és a videokódolásra vonatkoztak.

Maria Varsellona, a Nokia vezető jogásza azt nyilatkozta, hogy ez egy nagyon fontos megállapodás a két vállalat között. A szerződés megváltoztatja a kapcsolatukat és a bírósági ellenfelekből üzleti partnerekké válnak, akik az ügyfeleik előnyére működnek együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!