Berta Sándor

IoT-platformot hozott létre a Nokia

Az új szolgáltatás a gépek közötti kommunikáció minden fajtáját lefedi majd.

A platform az Intelligent Management Platform for All Connected Things (IMPACT) nevet kapta és a gépek közötti kommunikáció részeként adatokat gyűjt, eseményeket dolgoz fel, menedzseli a különböző eszközöket, elemzéseket végez, továbbá támogatja az egyes alkalmazásokat. AA használt készülék és protokoll, valamint applikáció elvileg bármilyen lehet.

Frank Ploumen, a Nokia dolgok internete termékstratégiáért felelős igazgatója közölte, hogy 2020-ban már 12,2 milliárd gépek közötti kapcsolat lehet. A gépek közé tartoznak majd például az intelligens mérőeszközök, az egészségügyi szenzorok, a szállítójárművek, valamint a videomegfigyelő és a csomagkövető rendszerek. Azonban e területek közül soknak csak akkor van értelme, ha a biztonsági és a költségkérdéseket tisztázzák. Mindez azt jelenti, hogy az infrastruktúra egyes elemeinek nagyon nagyon hatékonyaknak kell lenniük. A Nokia előnye ugyanakkor pont az lehet, hogy korábban mindig figyelt a hatékonyságra.

Az IMPACT moduláris és ez Ploumen szerint lehetővé teszi, hogy a felhasználók ötvözhessenek olyan szolgáltatásokat, mint az eszközkezelés és az elemzések, ráadásul mindez függetlenül attól megvalósítható, hogy valaki mely gyártó termékeit alkalmazza. Az új megoldás tartalmazza a Nokia Motive Connected Device Platform (CDP) új verzióját is, amely 80 000 készülék-, illetve szenzormodellt támogat, s már most lehetővé teszi 1,5 milliárd eszköz kezelését. Az IMPACT ezenkívül összekötheti egymással a cégek, a szolgáltatók és a kormányhivatalok különböző IoT-projektjeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!