Berta Sándor

Nokia Here Maps - a kínaiak is emelik a tétet

Folytatódik a harc a digitális térképszolgáltatás megszerzéséért.

Egyre több kínai cég és pénzügyi befektető érdeklődik a Nokia Here Maps iránt. A Bloomberg gazdasági hírügynökség arról számolt be, hogy már több szövetség is megalakult, amelyek egymással versengve igyekeznek minél jobb ajánlatot tenni.

Április végén írtunk arról, hogy vonzó felvásárlási célpont a Nokia Here Maps, amelyért a Facebook, egy pénzügyi befektető társaság, német autógyártók (a BMW, az Audi és a Daimler), valamint az Uber is bejelentkeztek. Az Uber nemrég emelte is a tétet, ráadásul a közelmúltban a Baiduval és az Apax Partners pénzügyi befektetőcéggel szövetkezett. Érdekesség viszont, hogy a Baidu néhány héttel ezelőtt szintén megállapodást kötött a német autógyártókkal, vagyis több vasat tart egyszerre a tűzbe.

Egy másik szövetség tagja két kínai vállalat: a Tencent és a NavInfo, valamint velük együttműködik az EQT Partners AB svéd pénzügyi befektetőcég. Szintén az érdeklődők között van a Microsoft és számos további befektetési társaság, például a Hellman & Friedman, a Silver Lake Management és Thoma Bravo. A Nokia szeretne fő tevékenységként a távközlési hálózatok felszerelésére és kiépítésére, illetve az Alcatel-Lucent átvételére összpontosítani. A digitális térképszolgáltatásért a társaság legalább 3 milliárd eurót akar kapni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!