Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Sony Xperia A4

Az első körben Japánban, a cég hazai pályáján lesz elérhető a Z3 Compact-ra hajazó készülék.

A Sony éppen egy évvel ezelőtt rántotta le a leplet az Xperia A2 okostelefonról, amely eleinte kizárólag Japánban volt kapható. Most befutott a készülék közvetlen utóda, ez azonban rögtön az A4 típusjelzést kapta meg, miközben jellemzői és formája alapján inkább a Z3 Compact változatra hasonlít.

A hivatalos oldalon található információkból kiderül, hogy egy alapvetően a tavalyi, vagyis a 2014-es megoldásokra emlékeztető példányról van szó, amely ezúttal egy 4,6 hüvelykes, 720p felbontást támogató érintőképernyőt kapott, amelyet egy 2,5 GHz-en futó Snapdragon 801 chip, 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, microSD, illetve egy méretes, 2600 mAh-s akkumulátor egészít ki. Ez utóbbi a cég szerint 3 napos üzemidőt biztosít, ám ez valószínűleg szintén a Z3 Compact adataira hasonlít majd, vagyis inkább egyetlen napot, aktív használat esetén még annyit sem bírna ki a készülék.


A telefon pontos fizikai mérete 128 x 66 x 9,1 mm, súlya 129 gramm. A burkolat az IPX5/8 és az IP6X certifikáció alapján por- és vízálló, ehhez a hátoldalon egy (nyilván saját gyártású) 20,7 megapixeles kamera, az előlapon pedig annak 2,2 megapixeles társa csatlakozik. A teljes listán emellett Wi-Fi ac, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, GLONASS, valamint MHL szerepel még, kiegészülve az Android 5.0 Lollipop verzióval és az Xperia UI kezelőfelülettel. A telefon fekete, fehér, kék és rózsaszín színben lesz elérhető.

A pontos ár és a megjelenés menetrendje még nem ismert, itt egyelőre csak a japán debütálás vehető biztosra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #2
    Pontosan hiányzó telefon ez!
    Végre nem 5,5" kijelző mellé tesznek jó kamerát, és elfogadható aksit.
    A formavilága gyenge de ennyi belefér.
  • CairoJack #1
    Kicsit rejtély számomra ez a teló. Lényegében házon belüli konkurencia egy már meglévő telónak, ahelyett, hogy a piaci réseket fednék le.

    Ott a Z1/Z3 compact, ez azokra hajaz, így semmi értelme. Még ha picit visszább vett hardver lenne benne, mondjuk S410 vagy valami 600-as sorozat (618, 620), 13-16 MP-s kamerával, cserébe visszafogottabb áron, nos azt mondom, oké. Lehetne egy slágertermék a középkategóriában, szép eladásokkal (pl, mint az A3-as Samsung).
    Sőt esetleg lehetett volna a méretre gyúrni, napi szinten látom, hogy ÓRIÁSI igény van/lenne kicsi (4,5 alatti) telefonokra is, de egész egyszerűen alternatíva híján vagy veszik a nagyobbakat, vagy nem hajlandóak telefont cserélni az emberek.
    Aki azt mondja, hogy nincs igény 4 col körüli telefonokra, az iszonyatosan nagyon hazudik, vagy borzalmasan félre van tájékoztatva.
    Én pont hogy azt látom, hogy nagyobb (lenne) az igény a viselhető méretű telefonokra, mint a tepsikre.
    Márpedig 4 col körül normális hardverrel szerelt teló nincs. Belépő kategóriás szutykok vannak, ma már a középkategóriában sem lehet ekkora telót kapni. Amiért nagy kár. Pedig igény tényleg van rá.
    A Z compactok nem véletlenül a Sony legsikeresebb modelljeinek egyike. Ha ez a teló még kisebb lett volna, ezzel a hardverrel, a szokásos igényes fém/üveg házban, simán lecserélném rá a Z1C-met. Mert az már nekem picit nagy.
    Így viszont nem sok értelmét látom ennek a telónak. Mintha csak egy klón lenne. Hardverben. Külsőre meg nagyobb, és vastagabb. Az ár kérdéses, de ugyanazon az áron nincs értelme, olcsóbban meg a Z Compactokat fogja kannibalizálni.
    Első blikkre egy újabb hatalmas öngól a Sonytól.
    Ennyire önsors rontó céget ritkán látni. Talán csak a HTC aki még náluk is sokkal nagyobb balek.

    Más: a cikkben szereplő üzemidős infó is elég fals nekem. Nálam 2 napnál kevesebbet még nem bírt a Z1C. Átlag használat mellett (napi 30-60 perc net, 15 perc telefonálás, + némi viber és/vagy Gmail és zene) 4 azaz négy napig bírja a teló, ha valamivel elszállok, akkor 3. Mobil net (pontosabban hely alapú Wi-fi) folyamatosan belőve persze. Ha látástól-vakulásig nyomkodom, ÉS pl becsúszik egy pár óra GPS használat is, akkor két nap.
    Nem tudom elképzelni, hogy mit kéne ahhoz csinálnom, hogy fél meg egy napokat bírjon. Talán ha valami komolyabb játékot nyomnék rajta... talán. De játszani nem játszom, ez tény.
    A cikk ugyan a Z3C-ről beszélt, és nem az 1-esről, de nem hiszem, hogy akksi időben ekkora differencia lenne, tekintettel arra, hogy lényegében csak a kijelző mérete (még csak nem is a felbontás) a különbség a 2 teló között, viszont ezt figyelembe véve a Z3 akksija nagyobb is 300 MPH-val. Szóval vagy nem az én felhasználó szokásomat tekintik ma már átlagosnak (márpedig szvsz az) vagy a cikk írója esett némileg túlzásba. Esetleg hiányosak az ismeretei.