MTI

A felelős internethasználatra figyelmeztet az ORFK

A felelős internethasználatra figyelmeztet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Németh Ágnes kijelentette: nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is meg kell tanítani a felelős internethasználatra és tudomásul kell venni, hogy nem minden igaz, ami a világhálón feltűnik. Példaként bevásárlóközpontokból elvitt gyermekeket említett, utalva arra, hogy ilyen történetek időről időre előkerülnek, miközben évekkel ezelőtt is bizonyossá vált, hogy nem igazak. Az eltűnt emberekről a közösségi portálon terjedő hírekkel kapcsolatban azt javasolta, hogy mindenki nézze meg a rendőrség hivatalos oldalát, a police.hu-t és győződjön meg róla, hogy valóban eltűnt-e valaki. Amikor eljárás indul és elkövetőt keresnek, az ugyancsak megjelenik ott is - tette hozzá.

Németh Ágnes kitért a közösségi oldalakra gyermekekről feltöltött fényképek problémáira is. Mint mondta, a gyermekeknek is vannak jogaik, így a szülőknek meg kell velük beszélni, hogy feltehetik-e a fotót. Olyan képet kell választani, amit a gyermek felnőtt korában sem fog szégyellni - fejtette ki, kiemelve: semmilyen körülmények között sem szabad meztelen képet felrakni, mert az sérti a gyermek jogait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ferenc001 #2
    Végül is, kötöttek már el tankot is hazai tüntetésen...
  • Skylake #1
    Ohhhh, majd a 'zállam megoldja a 'zemberknek! A csutinak és a maffiájának úgy is prbléma, hogy nem tudja ezt a médiumot ellenőrizni. Na, majd a "terrorizmus elleni harcra", meg "nemzetbiztonsági érdekekre" hivatkozva lesz nemzeti internet, nemzeti routerek, nemzeti tűzfal, licensed from China - biztos, hogy ezt akarja a háttérben a rezsim.

    A konzultációból a sorok között olvasva látszik, hogy minimum szegmentált internetet akarnak, azaz az ingyenesség vagy olcsóság járjon együtt a tartalmak szűrésével - gondolom csak nemzeti és ellenőrzött tartalmak. Mondjuk ez az ország azért nem Kína, úgyhogy ha megpróbálnák blokkolni a nemzeti internetcsomagokban a Fészit, szerintem egy hét múlva az un. lámpavas eljárást foganatosítanák velük szemben a nem kicsit berágott, és nem kicsi számú tüntetők. Ugyanez lenne a poresz meg a warez tiltása esetén is valószínűleg.