Berta Sándor

Vonzó felvásárlási célpont a Nokia Here

Az Uber, a Facebook és egy pénzügyi befektető cég mellett már autógyártók is bejelentkeztek a finnek digitális térképszolgáltatásért.

A Nokia Here iránt eddig a Facebook, az Uber és San Fransiscóból a Hellman & Friedman amerikai pénzügyi befektető cég érdeklődött, azonban most felbukkant három nagy német autógyártó is, amelyek közösen szövetkeznének a platform megszerzésére. A három konszern a BMW, az Audi és a Daimler. Az autógyártók felbukkanása azért is érdekes, mert a Manager Magazin értesülései alapján a BMW, az Audi és a Daimler képviselői már a hagyományos értékesítési eljárás elindítása előtt megkeresték az ügyben Rajeev Suri Nokia-vezérigazgatót és ajánlatot tettek a térképszolgáltatás megvásárlására. A menedzser ezután írt ki nyílt eljárást, Suri azt remélte, hogy így sokkal több pénzhez juthatnak.

A Here értékét a Nokia üzleti könyveiben kétmilliárd euróra becsülik és azért került szóba az értékesítése, mert átszerveznék a finn céget. A német konszernek mindenesetre jelezték, hogy semmiképpen sem akarnak a becsült értéknél többet fizetni a részlegért. A Facebook egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy nem kommentálnak "piaci pletykákat", míg a Helman & Friedman és a Nokia részéről senki sem kommentálta a sajtóértesüléseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • globint #2
    Magyarul elég ciki a neve..... :-(
  • Evogordon #1
    Teljesen eladjak a nokiat :(