Berta Sándor

Előrendelhető az Intel miniatűr PC-je

Az Amerikai Egyesült Államokban már megrendelhető a Compute Stick nevű eszköz.

Az Intel az idei Consumer Electronics Show (CES) keretében mutatta be a miniatűr PC-t, amely leginkább egy USB-kulcsra hasonlít. A világ legkisebb PC-jének számító készülék mérete 110,9 x 38 x 9,8 mm és két változatban került a boltokba. Mindkét modellbe az Intel Atom Z3735F típusú négymagos processzort építették be, amelynek az órajele 1,33 GHz. Amíg a Windows 8.1 with Bing operációs rendszert futtató kiadásba 2 gigabájt RAM és 32 gigabájtos SSD-meghajtó került, addig a Linuxot futtató változatba 1 gigabájt RAM és 8 gigabájt flashmemória. Mind a két termék támogatja a 802.11b/g/n szabványú WLAN-t és a Bluetooth 4.0-t.

A Compute Stick az oldalsó MicroUSB-porton keresztül látható el energiával. Mellette található egy hagyományos USB-port, míg az eszköz elején a HDMI-port, melyen keresztül a miniatűr PC összeköthető egy monitorral vagy televízióval. Mindkét terméknek van MicroSD-bővítőhelye, amely legfeljebb 128 gigabájtos memóriakártyákat kezel.

A készülék jelenleg a Newegg kínálatában található meg, ahol a Windows 8.1-es változat ára 149,99 dollár, a Linuxot futtatóé pedig - a korábban felbukkant 89 dollár helyett - 109,99 dollár. A Liliputing információi alapján az utóbbin az Ubuntu 14.04 fut.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esemve #3
    Ez is úgy 110$, hogy ha boltban veszem akkor 50ezer?
  • SanMaster #2
    Intel barbone meg mini pc is van, és kurva drága, a gygabite vagy sapphire u.o. fele annyiba kerül. Ez is biztos drága lesz, tuti bukta. Intel mehet a süllyesztőbe. Mint a NOKIA.
  • dundiego86 #1
    Egy a sok közül:
    http://www.dx.com/p/more-fine-m1-windows-8-1-mini-pc-w-wi-fi-2gb-ram-32gb-rom-white-us-plug-381506#.VSwlmJOwK3M

    kínai barátaink beelőztek :)