Berta Sándor

Ezúttal a vallási diszkrimináció ellen emelt szót Tim Cook

Arkansas állam olyan jogszabályt fogadott el, amely jogalapul szolgálhat az azonos nemű párok hátrányos megkülönböztetéséhez.

A törvény kinyilvánított célja az, hogy megvédje a magánszemélyeket és a cégeket minden olyan tagállami és önkormányzati szabálytól és előírástól, amely súlyos sérti hitbéli meggyőződésüket. Indiana állam a múlt héten fogadott el hasonló törvényt, ami országszerte nagy felzúdulást keltett, mert jogvédő csoportok szerint jogalapot jelentett arra, hogy egyes vállalkozások ne szolgálják ki az azonos nemű párokat. A jogszabályok ellen mind Arkansas-ban, mint Indianában több nagyvállalat - köztük a Wal-Mart és az Apple - is tiltakozott, rámutatva, hogy azok diszkrimináció alapjául szolgálhatnak és ártanak az üzleti tevékenységnek.

Az Apple vezérigazgatója először a Twitteren fejezte ki mélységes csalódottságát az Indiana szövetségi államban bevezetett jogszabállyal kapcsolatban. A Religious Freedom Restoration Act ugyanis többek között lehetővé teszi a polgárok számára, hogy a hitükre hivatkozva megtagadják bizonyos ügyfelek kiszolgálását vagy a hozzáférésüket a szolgáltatásaikhoz.

Amennyiben tehát például valaki betér egy áruházba, hogy számítógépet vagy notebookot vegyen, esetleg bejelentkezne egy streaming-szolgáltatásba, akkor miután megadta a vallására vonatkozó adatokat, könnyen szembesülhet azzal, hogy nem vásárolhat ott vagy nem használhatja a platformot. Jelenleg összesen közel 100 olyan törvénytervezet van, amelyek a szövetségi államok szintjén valamilyen diszkriminációt tennének lehetővé, mindez pedig Cook szerint egy nagyon veszélyes folyamat. Szerinte fontos, hogy a diszkrimináció és a faji megkülönböztetés korszakában az üzletek ajtajain elhelyezett "Csak fehéreknek" táblák továbbra is mélyen a múltunkban elrejtve maradjanak.

A menedzser azt reméli, hogy egyre többen csatlakoznak ezen törvények elleni tiltakozáshoz, ezek a jogszabályok ugyanis nem csupán az emberi méltóságot veszélyeztetik, hanem az amerikai munkaerőpiacot és a gazdasági növekedést is. Egyúttal hangsúlyozta, hogy nagyon is becsüli a vallásszabadságot, azonban az semmilyen körülmények között sem használható fel a diszkriminációra. Az Apple mindenki számára nyitott, függetlenül az illető származásától, vallásától vagy szexuális orientációjától - ez pedig a közismerten meleg vezető kiemelt célja.

Az új törvényről más cégek is elítélően nyilatkoztak, a Salesforce például közölte, hogy Indiana államban soha többet nem tart semmilyen rendezvényt. Marc Benioff, a Salesforce alapítója és elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy visszafogják az államban a beruházásaikat. A Yelp szintén csatlakozott a tiltakozáshoz. Benioff és a hozzá csatlakozó IT-vezetők felszólították Mike Pence kormányzót, hogy vétózza meg a jogszabályt.

Mike Pence indianai kormányzó ugyan aláírta a vallásszabadság "helyreállításáról" rendelkező helyi törvényt, de bejelentette: egy héten belül oly módon kívánja módosíttatni az "igazságtalanul megrágalmazott" jogszabályt, az ne tegye lehetővé az azonos nemű párok hátrányos megkülönböztetését. Cáfolta, hogy a jogalkotók szándéka ez lett volna. Az új indianai törvény miatt a Wilco rockzenekar lemondta az indianapolisi fellépést és több demokrata kormányzó csatlakozott a New York állam élén álló Andrew Cuomóhoz, aki megtiltotta az Indianába való hivatalos utazásokat.

Noha az indianai botrány Arkansas-t nem gátolta meg a saját vallásszabadság-védelmi törvényének elfogadásában, Georgiában és Észak-Karolinában ez a folyamat elakadt. Az 1990-es évek kezdete óta szövetségi szinten és 20 tagállamban is elfogadtak már hasonló tartalmú jogszabályt, ám Indiana az első, amely azt követően hagyott jóvá ilyet, hogy az azonos neműek házassága több államban tavaly legálissá vált. A bírálók ezt ezért az ilyen frigyek elleni fellépésként interpretálták.

Az indianai és az arkansas-i törvény egyaránt lehetővé teszi azt is, hogy magánfelek a vallásszabadság elve alapján pereskedjenek egymással. A korábbi vallásszabadság-védelmi törvények alapvetően annak eszközéül szolgáltak, hogy elősegítsék a magánszemélyek kormányzati intézményekkel szembeni jogorvoslatát, ha azok megsértették a vallásgyakorláshoz való, az amerikai alkotmány első kiegészítése által szavatolt jogukat.

Az amerikai vallásszabadság-védelmi törvények új hullámának ügye a jelek szerint téma lesz a 2016-os amerikai elnökválasztáson is. Hillary Clinton, aki a várakozások szerint a Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa lesz, szerdán arra szólította fel Hutchinsont, hogy vétózza meg a jogszabályt, amely szerinte "ugyanúgy, mint az indianai törvény", "túlmutat a vallás védelmén és igazságtalan diszkriminációt jelentene a leszbikusokkal, melegekkel, biszexuálisokkal és transzneműekkel szemben". Korábban az indianai törvényt a republikánusok olyan potenciális elnökjelölt-aspiránsai vették védelmükbe, mint Jeb Bush volt floridai és Rick Perry volt texasi kormányzó, Marco Rubio floridai és Ted Cruz texasi szenátor, valamint Bobby Jindal louisianai kormányzó. Több elemző megjegyezte ezzel kapcsolatban, hogy a párt nem tart lépést az idővel, mert az amerikai társadalom egyre nagyobb mértékben vállal szolidaritást a homoszexuálisokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #10
    Köszönöm. Ismerem ezt a magyarázatot és a vallástagadó zsidó Freud ábrázolt könyvét is olvastam - igaz, nem mostanában.
    Ez csak egy kicsiny mozaik az összefüggésekből. Jézus (a perzsa) Zarathustra ill. (a megkeresztelkedett!) Hóruszszerepe, indián hitvilággal egyező ókori, közelkeleti mítoszok, hasonló napimádat és rítusok a világ különböző pontjain pont az egyetemességre garancia, a lentebb említett metafizikai tradíció létezésére, ahogyan Hamvas Béla is kifejti ezt René Guénon (továbbvitt) gondalataiból.
    A zsidók, mint minden ősvallás, egy bizonyos szinten a földi élet energiaforrását a Napot imádták, ez fordult át náluk a Jehova (Sátán) imádatává, ami ellen lépett föl Jézus - ezért született oda, a legromlottabb helyre.
    Jézus életének jelentős szakaszában (mondjuk 12-30 éves koráig) valószínűleg Egyiptomban, beavatást nyert - a gnosztikus keresztények ill. bizonyos apokrifek szerint. Egzegéták szerint nem, hiszen erről nincs szó az Evangéliumokban. Rudolf Steiner - a kivált teozófus, majd antropozófia atyja - szerint ezt megtaláljuk az Akasha-krónikában (más pl. Szepes Mária, tudástól megtébolyult bátyja értelmezésében ez a kollektív tudattalan).
  • Hatvani #9
    Semmiféle kötekedés nem volt, konkrét tényeket írtam. :) Amennyiben meg magadra vetted a végét, az bizony baj mert ezek szerint közülük való vagy és nem közülünk magyarok közül.
  • Tetsuo #8
    Természetesen látható volt a hozzászólásodból, hogy nem kérdezni, hanem kötekedni vagy az áltudásoddal kérkedni akarsz, mégis jóindulattal közöltem veled, amit igazán majd jóval később fogsz érteni és tudni.
  • MasterMason #7
    Valóban a zsidó vallásból ered az egyistenhit, de a zsidó vallás meg Egyiptomból származik Ehnatontól:

    Nem véletlen az sem, hogy a jelenések könyve szerint Jézust is Egyiptomban feszítették keresztre:

    Jelenések könyve 11:8 "És az ő holttesteik feküsznek ama nagy városnak utcáin, a mely lélek szerint Sodomának és Égyiptomnak hivatik, a hol a mi Urunk is megfeszíttetett."

    A biblia szó az ógörög biblion többes száma ami a biblosz szóból ered, és azt jelenti egyiptomi tekercs. Vagyis a biblia szó mivel többesszám már önmagában is azt jelenti, hogy egyiptomi tekercsek. Ezeknek az egyiptomi tekercseknek vagyis a bibliának pedig véletlenül az címe, hogy testamentum, ami pedig azt jelenti végrendelet - a holtak rendelkezése. Az a könyv amit mi bibliának hívunk valójában nem más, mint ahogy már a neve is konkrétan tartalmazza:

    Egyiptomi tekercsek. A holtak könyve.

    Természetesen Sigmund Fraud nem véletlen állította Mózes és egyistenhit című művében, hogy Mózes egyiptomi volt, és nem véletlen kötötte össze a mózesi monoteizmust Ehnaton fáraó uralkodásának idejével. Mózes vagyis Mose az egyik leggyakoribb név volt Egyiptomban, jelentése pedig fia valakinek. Mózes valójában beazonosítható történelmi személy és a sírja is ismert, Ré fia volt Ramósze vezír. III. majd fiának IV. Amenhotep, a későbbi Ehnaton fáraónak a legmagasabb rangú tisztségviselője volt. Többek között pedig a nagy építkezések munkafelügyelője, aki hadba-indulása előtt meghallgatva a panaszkodó zsidó munkásokat letartoztatta azt a bizonyos munkavezetőt a zsidó rabszolgákkal történő rossz bánásmód miatt.

    Valójában nem létezik sem "keresztény" sem "zsidó" vallás.

    Mózes vízből kimerített élettörténete konkrétan az egyiptomi vallásból származik. Anubisz a holtak birodalmának főistene volt Ozirisz és Nebethet fia, akit anyja a mocsárban a sásban rejtett el a folyó mellett, hogy megvédelmezze Széth haragjától. Majd az "isteni" gyermeket Ízisz találta meg és nevelte föl, pont úgy ahogy Mózes történetében olvashatjuk. Akárcsak Mózes vízből kimerített története, úgy a gilgamesh eposz a bibliai özönvízről szóló történetek sem véletlen jelentek meg később Akkád, Hettita, Hurri és egyéb más nyelveken is. Hiszen már jóval Ehnaton fáraó uralkodása előtt nagyrészt szövetségesek vagy vazallus államok voltak, és ez mind az egyiptomi Ozirisz történetéből és az Amarna levelekből is világosan kitűnik tudatosan terjesztették vallásukat.

    A zsidó vallás Sigmund Freud szerint ahogy sok más kutató szerint is megegyezik Ehnaton fáraó monoteista vallásával és természetesen mindez bizonyítható.

    Ehnaton fáraó monoteista vallása kitörölhetetlen nyomott hagyott a "zsidó" valláson.

    A zsidó vallás egyik legszentebb ereklyéje a menóra nem más, mint a felkelő nap sugarai, és csupán a stilizált ábrázolás módja változott és fejlődött Ehnaton fáraó korától. A zsidók valójában a napot Atont imádják. A zsidó naptár is igazolja az egyiptomi és Ehnatoni napkultuszt, hiszen a zsidók számára a napok nem éjféltől éjféléig, hanem naplementétől naplementéig tartanak. Egyebek mellett pedig a 6 ágú zsidó csillag ahogy láthatjuk is konkrétan egy napot formáz. A zsidó vallás ereklyéi már önmagukban is hiteles bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy Sigmund Freudnak és sok más kutatónak is igaza volt, és valóban Ehnaton fáraó napkultuszáról van szó.



    A zsidókkal ellentétben a keresztények nem Atonhoz imádkoznak, hanem Ámon-hoz és fiához, férfi és nő alakban is ábrázolták ö jelképezi a szélt és az eget, később aztán egybeforrt Ré-vel a napistennel így lett Amon-Ré. Mi atyánk ki vagy a mennyekben szenteltessék meg a te neved Ámon. (Ámon, Ámun, Ámen)

    Az Ámen az Ámon egyik alakja.

    A keresztények minden ima végén meg is nevezik ki is ejtik szájukon Ámon isten nevét miután az ima tartalmával fiát dicsőítettek. De Jézus nem volt és nem is lehetett Hórusz és nem jelképezheti a napot sem ahogy a zeitgeist mozgalom filmje állítja, hiszen Jézus tanításaiból világosan kiolvasható, hogy Jézus fényes hajnalcsillagként határozza meg önmagát (Jel 22,16), és aki követi öt azé lesz majd az élet világossága. Jézus valójában az atya fia aki utat mutat a sötétségben. Ámon vagyis az atya fia pedig Honszú, a holdisten. Ő volt az akit gyógyítóként tiszteltek, ő a kezdet és a vég vagyis az időt kiszámító isten, hiszen az egyiptomiak a holdciklusok mérésével számolták ki a hónapokat, és a hold volt az ami a bibliai történetben súgott a halászoknak a jó fogást illetően (a holdciklusok mai napig is nagyban befolyásolják a halászatok eredményét), és persze ezért volt olyan nyugodt az arca Jézusnak midőn a bibliai viharban a bárka végében "aludt", mielőtt lecsendesítette azt.

    Jézus (vagyis a hold) valóban tudott a vízen járni, nem süllyedt el! ;)

    Az egyiptomi vallásban Honszút a holdistent ábrázolták tövis koronával a fején, "a vándort" aki vándorol az égen. Egyebek mellett pedig varázserőt is tulajdonítottak Honszúnak amit azért nagyon fontos megemlíteni, mert a Giordano Bruno elleni per egyik legfontosabb vádjáról van szó, Giordano Bruno szintén Honszút azonosította Jézusban, és természetesen állítása mely szerint Jézus egy varázsló volt az egyiptomi vallásból történő azonosításból származott, és nem magától találta azt ki.


    Ha érdekel részletesebben:

    http://narancshirado.blog.hu/2012/12/24/az_ujszovetseg_az_egyiptomi_holtak_konyve_a_vallasok_eredete_1_resz
  • Hatvani #6
    Egyetlen helyen éltek őskeresztények a világon ez pedig jeruzsálem és környéke. Az egyisten hit az a zsidó vallásból ered.

    A magyarok soha nem hittek egy istenbe, a természettel összhangban élő nomád nép voltak-vagyunk. Igazi pogányok.

    Nem véletlen az sem, hogy pl a húsvétnak a magyar néphagyományban köze nincs a kereszténységhez. A locsolkodás is egy kimondottan pogány szokás, mi magyarok húsvétkor a tavaszi napéjegyenlőséget ünnepeltük időtlen idők óta...

    Ezért is tartom úgy, hogy egy hetero magyar férfi három dologra gondolhat húsvét kapcsán, (no meg persze a hozzávalókhoz):

    Lányok, sonka, pálinka.

    Akinek egy közel keleti férfi jut eszébe húsvét kapcsán férfi létére az meg biztos buzi, ahogy azok is akik ugyanezen férfi kedvéért lemondanak a nőkről és cölibátus fogadnak. :D (Bocs.. :P )
    Utoljára szerkesztette: Hatvani, 2015.04.06. 22:11:49
  • Tetsuo #5
    Több dologban is egyetértek veled, de én úgy gondolom, hogy az ősi, primordiális tudás,a metafizikai hagyomány töredékekben még fellelhető a magyar néplélekben, kultúrában és mitológiában, de a klasszikus vallásokban és más népek kultúrájában is.
    Az Ó-szövetséget vagyis a zsidó eredetmítoszt, aminek több eleme babiloni és asszír, az első zsinatkor toldották Jézus tanaihoz, amit cenzúráztak. Az ún. gnosztikus keresztények ezt a zsidó hamisítás előtti tudást keresik.
    Feltehetően a Honfoglalás előtt is éltek magyarok a Kárpát-medencében és feltehetőleg őskeresztények voltak, talán gnosztikusok egy sajátos mitológiával.
  • Hatvani #4
    De hány magyar ember és helyszín van a bibliában? Egy sem. Akkor mi közünk nekünk a bibliához?

    Elmondom én neked.

    Amelyik népnek elvehetik a múltját, annak elvehetik a jövőjét is.

    Minden magyar keresztény tudja, mi történt Jeruzsálemben 2000 évvel ezelőtt, de egyetlen magyar sem tudja, hogy merre jártunk a honfoglalás előtt.

    Az őseink még tudták, hogy honnan jöttünk. Fontos volt számukra. Annak köszönhetően veszett el a mi valódi múltunk, és éltünk aztán szolgaságban minden korban a kereszténység felvétele óta, hogy a magyar ember megtagadta ősei valódi kultúráját.

    Az örök élet ígéretével megvesztegetett pokollal beterrorizált keresztény ember futva egy hamis ígéret után, egy idegen nemzet rabszolgatartó kultúráját a kereszténységet ápolta és adta tovább a sajátja helyett. Emiatt gyökértelenné váltunk. Ma már hiába is keresik a saját valódi kultúrájukat a magyarok, már nem találják.

    Elveszett, talán örökre.

    A keresztény ember még ma is megtagadja pogányként megbélyegzett létezésében is meggyalázott őseit, a vért, megtagadja ősei valódi kultúráját, és tudtukon kívül idegen nemzet gyilkosainak a szolgálatában áll.

    Ezek a gyilkosok ezer éve pogányságra hivatkozva irtanak mindent ami magyar, ezer éve gyűlölve üldözik a kultúránkat, hogy a rabszolgaságra a kereszténységre cseréljék fel. Gyűlölve, pogányságra eretnekségre hivatkozva gyalázzák honfoglaló őseinket. Kiirtották felbecsülhetetlen kulturális emlékeinket, a múltunkat, a valódi történelmünket, és a kultúránkkal együtt kiirtották azokat a magyar embereket is, akik az ősi kultúrát ápolták volna inkább, az idegen nemzet által terjesztett kereszténységnek csúfolt ember és kultúra irtó rabszolgatartó métely helyett.

    A magyar ember mint az elmúlt ezer évben továbbra is ősei fennmaradásáért és a saját kultúrájáért küzd, hogy ki ne törölhessék végleg.

  • Tetsuo #3
    Van olyan keresztény felekezet, amelyik nem tartja a zsidókat felsőbbrendűnek, de még csak ex-kiválasztottnak sem. ;-)
    Sőt, vannak olyan keresztény "szekták" vagy tanok, amelyek a zsidó vallást sátánizmusnak vélik.
  • Hatvani #2
    "75%-ban a keresztényeket sújtja a vallásszabadság korlátozása"

    Nagyon helyes. A zsidók rabszolgatartó meséjét kenjék a hajukra! Az egész kereszténység arra van kihegyezve, hogy a rabszolgáknak szánt népek gyerekeiből fenyegetéssel kiöljék az ambiciót és a pénzzel való foglalkozásokat, aminek köszönhetően a rotchild félék gyerekei újra meg újra konkurencia nélkül birtokolhatják a hatalmat.

    A pénz démonizálása és az azzal való foglalkozásokat bűnös tevékenységként való ábrázolás volt mindig is a biztosítéka annak, hogy a rabszolgák gyerekeinek bűnre való hivatkozással tilthassák ezeket a tevékenységeket...



  • Tetsuo #1
    https://kuruc.info/r/6/141626/
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.04.05. 21:37:37