Gyurkity Péter

Itt a ZTE Nubia Z9 Max és Z9 mini

A kínai gyártó két készülékről rántotta le a leplet, miközben az éves profit a duplájára ugrott.

A ZTE tavaly érdekeset húzott, amikor egyszerre mutatta be a Nubia Z7 generáció két változatát, ezt pedig most a Nubia Z9 Max és a Z9 mini kapcsán ismételték meg. A két készülék mind a külsőt, mind pedig a belsőt illetően érdekesnek bizonyulhat a vásárlók számára, de a szolgáltatók között átjárást keresőknek is elérhető lesz az általuk kedvelt opció.

A Z9 Max nevének megfelelően egy méretes példány, amely az 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató érintőképernyőre épül. Ezt egy 64 bites architektúrát megfelelő módon kezelő Snapdragon 810 chip egészíti ki, amely 2 és 1,5 GHz-es órajelen fut, ezúttal 3 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, microSD, valamint egy 16 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera társaságában. A 7.1-es hangzást az AK4375 chip biztosítja, míg a megfelelő üzemidőről a 2900 mAh-s akkumulátor gondoskodik. Ami a külső illeti, itt egy speciális titán keretet és egy vékony alumínium burkolatot kapunk, ez utóbbi megerősített üvegréteggel egészül ki. A szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop és a Nubia UI 2.8 fut.


A Nubia Z9 mini egy ettől némileg kisebb készülék, bár a kereken 5 hüvelykes kijelző nem sorolható a valóban kicsiny változatok közé. A támogatott felbontás itt is 1080p, a chip feladatait a Snapdragon 615 látja el, mégpedig 2 GB RAM, a már említett 16 GB-os belső tároló és microSD társaságában. A két kamera megegyezik a nagyobb testvér esetében látottakkal, de az akkumulátor is változatlan marad. Komoly eltérést jelent viszont a cserélhető hátlap, amely számos különböző árnyalattal és textúrával lesz kapható – a készülékek alapesetben fekete, illetve fehér színben érkeznek majd. Mindkét példány támogatja a dual-SIM opciót, ami a kedvezményes ajánlatokra vadászók és a sokat utazók számára kedvező.

Azt még nem tudni, hogy a két telefon pontosan milyen menetrend szerint és milyen áron érkezik majd. Kedvező hír azonban a cég számára, hogy az éves profit csaknem megduplázódott a 2013-as eredményhez képest, ezzel elérhetőnek tűnik a célkitűzések között szereplő amerikai harmadik hely, amelyért jó eséllyel az LG-t kellene majd megelőzniük. A tengerentúlon jelenleg a negyedik helyen tartózkodnak, de a tavaly elért 50 százalékos forgalomnövekedés alapján nem hiú ábrándokat kergetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!