Berta Sándor

Nem mond le okos­szemüvegéről a Google

Eric Schmidt megerősítette, hogy a projekt egyáltalán nem zárult le, viszont hibának nevezte a túl nagy figyelem ráirányítását.

A konszern első embere kijelentette, hogy a programot éppen a felhasználók számára dolgozzák át. Ennek oka rendkívül egyszerű: a technika túl fontos ahhoz, hogy leállítsák a projektet, s ez annak ellenére is így van, hogy ha a korábbi program nem volt igazán sikeres. A menedzser kiemelte, hogy a Google Glass egy alapvető fontosságú platform a társaság számára. Befejezték ugyan az Explorer projektet, de - szerinte hibásan - a sajtó egyből úgy fogta fel az egészet, mintha az egész elképzelést elfelejtették volna, amiről viszont szó sem volt.

Közlése szerint a Google Glass eleve egy hosszú távú projekt volt. "Az egész helyzet olyan, mint amikor a jelenleg önállóan közlekedő autókat csalódásnak nevezik, azért, mert még nem tudnak maguktól mindent. nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezekhez a dolgokhoz időre van szükség."

Astro Teller, a Google X laboratóriumának vezetője a South by Southwest (SXSW) konferencián azt mondta, hogy volt egy kiváló és egy nem annyira kiváló döntésük. A kiváló döntés az Explorer program volt, míg a hiba az, hogy engedték, hogy túl nagy figyelem irányuljon a projektre és ráadásul néha még rá is játszottak erre.

A webes óriáscég januárban állította le a különleges szemüveg forgalmazását és jelezte, hogy az első változatokat kivonja a piacról. A Google Pluson nyilvánosságra hozott bejegyzésben ugyanakkor a vállalat azt közölte, hogy a projektet nem állították le, csak alapvetően módosítják. Az eszköz új verzióit kizárólag akkor fogják bemutatni, ha elkészülnek. Egy új részleget is létrehoztak, a munkát Tony Fadell, az Apple egykori menedzsere vezeti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #2
    "hogy túl nagy figyelem irányuljon a projektre "

    Sose gondoltam volna, hogy egy termek abba bukik bele, hogy tulsagosan ismert lesz.
    De lehet, hogy addig spanoltak az embereket, ezzel az elerhetetlen szarral, amig aztan mindenki megutalta.
  • Inquisitor #1
    Akkor most ezért titkolóznak annyira a Magic Leap (AR) projektről? Még a TED bemutatót is visszavonták, ami azt hiszem ma lett volna.