SG.hu

Mindent görbe kijelzővel akar eladni az LG

A cég megpróbálja a lehető legtöbbet kipréselni a technológiából, mielőtt az olcsó távol-keleti riválisok betörnének a piacra.

A vállalat Budapesten is bemutatta ívelt telefonja, a Flex második generációját. Piro Péter értékesítési vezető szerint sikersorozatuk a G2-vel kezdődött, és büszkén közölte, hogy nemrég a tavalyi év Androidos okostelefonjának a G3-mat választották. Ismertetése szerint a Flex 2-nek az innováció bemutatásában van szerepe, irányt mutat a többi termék számára.

"Elődje egy hat collos készülék volt, egy évvel ezelőtt hoztuk a piacra. Nagyon nagy volt, óriási, nem fért bele az ember kezébe. A második generáció az általa bemutatott innovációkat lejjebb húzza a zászlóshajó termékek irányába, tehát inkább egy high-end készülékről van szó. A Flex Magyarországon csak minimális mennyiségben volt elérhető, de az utód formavilága és ár-érték aránya sokkal kedvezőbb, így a mobilszolgáltatók kínálatába is bekerül nagyszabású marketing-kommunikáció kíséretében. Ugyanaz a méret, mint a G3, sokkal jobban kézreáll" - mondta Piro Péter. Közlése szerint az 5,5 collos telefon a Telenor kínálatában lesz kapható e hónap végétől ajándék Bluetooth fejhallgatóval, kártyás konstrukcióban 174 ezer forintért.

Klikk ide!

Előadásában bemutatta, hogy a telefonok mikrofonja a közelmúltig mindig is a száj előtt volt, tehát a mostanában jellemző nagy kijelzős, szabályos téglalap alakú forma nevezhető eltérésnek a trendtől. "Az operátorok globális találkozókon választják ki a forgalmazandó termékeket. Volt szerencsém egy ilyenen ott ülni. Ez úgy történik, hogy minden gyártó hozza a 10-20 darab készülékét és végigmegy a teljes portfolió a kezeken, akik elbírálják, hogy az nekik tetszik vagy nem tetszik. Ott lehetett látni, hogy ezek a vezető- és középkategóriás termékek mindegyike téglalap alakú, nagy fekete felülettel. Továbbadták, továbbadták, és aztán jött a Flex 2, ahol már fölcsillant a szem, mert más formája van, máshogy néz ki, mint egy hagyományos telefon. Szerintem ez az innovatív irány kifizetődő. Valószínűleg a végfelhasználók ezt még nem érzik, mert nem unják a téglalapot, mert ez egy újdonság nekik valahol, de az operátorok, illetve mi, akik ebben az iparágban dolgozunk szerintem egy kicsit előrébb látunk." - fejtette ki az értékesítési vezető.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A Flex 2 vásárlóknak egy prémium szolgáltatást is nyújtanak majd: ha az megsérül, évente egyszer díjmentesen javítják, szervizbe járás nélkül, azaz a futárjuk hozza-viszi a telefont. Terveik szerint a jövőben ezt a szolgáltatást más vezető mobil termékeikre is ki fogják terjeszteni. Kitért a már ismert egyéb funkciókra is, mint a lézeres kamera, önjavító hátlap és az apróbb szoftveres újítások (halványan világító értesítési sáv és a szelfik döntéssel való kiválasztása).

Klikk ide!

A középkategóriát illetően is lesznek újdonságok, igen elégedettek a szegmens eladási adataival. "A fejlesztéseket vagy teljesen, vagy bizonyos mértékben megpróbáljuk átvinni a középkategóriába. A 4,5 collos Leon LTE hátlapi gombokkal érkezik, e méret alatt viszont már nincs értelme a dolognak, mert kézzel átérjük a készüléket rendesen. Arany és ezüst színben lesz kapható, a napokban elkezdődik az értékesítése. A másik a Spirit LTE, ami viszont már az íveltséget is megkapta. Csak hangyányit ívelt, hátlapi gombos, szintén két színben lesz kapható. Az arany szín a prémium hatást igyekszik levinni a középkategóriába, kifejezetten jól néz ki." - mondta Pirlo Péter. A Magna és a Joy szintén vékonykeretű modellek lesznek, áprilisban kerülnek a boltokba.

Klikk ide!

A telefonok mellett több, korábban már bemutatott ívelt monitorról is szó esett. Itt az újdonság egy májustól kapható 29 collos példány lesz 2560x1080-as felbontással. Hosszan dicsérték a 34 collos, 21:9-es ultraszéles darabot, mely kiváló IPS kijelzője, 3440x1440 pixeles felbontása miatt valóban csodaszép látványt nyújt. A cég a végfelhasználói piac haldoklása miatt az üzleti szférába is be akar törni, mely jelen esetben egy olyan egyszerű fekete talpú görbe monitort jelent, amelynek a magassága állítható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #17
    Nekem tökéletes a sík képernyő! Megváltás volt a domború szarok után!
    Végre egy egyenes vonal EGYENES lett!
    Most meg ezt az egyenes vonalat újra torzítsuk el?
    Mi jön ezek után? El sem tudom képzelni:D Nézegessék ők a torz szarukat...
  • Gery13 #16
    lg befele hajlik, samsung kifele hajlik. ajfon mindenfele. kell ez?
    Utoljára szerkesztette: Gery13, 2015.03.20. 10:06:27
  • BCs design #15
    szerintem ez amiat van hogy a marketingesek úgy tehessenek hogy szükség van rájuk :D
    Utoljára szerkesztette: BCs design, 2015.03.19. 22:03:55
  • Sir Quno Jedi #14
    Ha ő nem szopik, minek aggódik?! Küld aludni!
  • mrzed001 #13
    A CRT korszakban domború volt a moncsi, most meg homorú.
    Én is maradok inkább a síknál, amíg ki nem jön a holoprojektor.
  • Papichulo #12
    kijönnek a kurvák a filmből és jól lesz@pnak

    Na de mit szolna ehhez az asszony? :)
  • Sir Cryalot #10
    HDR? Projektor? HFR ?

    -broled! :D
  • Sir Quno Jedi #9
    Én meg olyat, ami úgy néz ki mint a csillagkapu és ha belököm, kijönnek a kurvák a filmből és jól lesz@pnak... Na... merjünk már nagyot álmodni! :D
  • Sequoyah #8
    Ha mar a vagyakrol van szo: nekem olyan tv kell, ami teljesen lapos, es kikapcsolt allapotban pont olyan, mint egy keret nelkuli tukor a falon. Bekapcsolva a tukrozodeset elvesziti, es teljes erteku TVkent funkcional.
  • Sequoyah #7
    Az a baj, hogy a mostani eszkozoknel gyakorlatilag mar nincs szukseg jobbra. Amire igeny lenne, ott meg nem tudnak attorest elerni.
    Szoval logikusan minden fejlesztest be kene szuntetni, mert mar eleg jo minden, de akkor viszont a vilag allna meg.